Trending Now

H Google επανακυκλοφορεί το View-Master

Με μερικές τεχνολογικές προσθήκες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

75 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το αγαπημένο παιχνίδι εκατομμυρίων παιδιών επανακυκλοφορεί προσαρμοσμένο στις νέες τεχνολογίες. Η νέα γενιά View-Master αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Google στην εικονική πραγματικότητα, μέσω του πραγματικά πρωτότυπου Cardboard. Μιας σχετικά απλής κατασκευής από χαρτόνι, που με την προσαρμογή ενός smartphone μάς εισάγει στον κόσμο του Virtual Reality.

Προσαρμόζοντας ένα smartphone στο εμπρόσθιο μέρος του ανανεωμένου View-Master της Mattel, και μέσω σχετικής εφαρμογής, πανοραμικές εικόνες και βίντεο θα προβάλλονται μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων παιδιών.

Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, το κλασικό View-Master λειτουργούσε με κυκλικές καρτέλες, τις οποίες ο θεατής γυρνούσε πατώντας μια σκανδάλη, ώστε να δει την επόμενη εικόνα μέσα από τους ειδικούς φακούς.

Σύμφωνα με στελέχη της Mattel, στη VR εκδοχή του το View-Master θα διατηρήσει και το σύστημα με τις καρτέλες, μέσω των οποίων οι μικροί θεατές θα βλέπουν να ζωντανεύουν μπροστά τους εικόνες από το πλούσιο αρχείο της εταιρείας, όπως σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων, αλλά και καινούριο περιεχόμενο που θα αναπτυχθεί ειδικά για τη συσκευή.

Το νέο View Master θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και θα κοστίζει 30$.