Trending Now

Η κρουαζιέρα που έγινε TikTok ριάλιτι

Όλα όσα συμβαίνουν σε ένα πανάκριβο ταξίδι της Royal Caribbean είναι η νέα TikTok εμμονή

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η TikTok κρουαζιέρα που θυμίζει στιγμές «Suite Life on Deck»
Η κρουαζιέρα που έγινε TikTok ριάλιτι © Royal Caribbean / Dan Lamont

Ultimate World Cruise: Πώς μια κρουαζιέρα εννέα μηνών έγινε ριάλιτι στην πλατφόρμα του TikTok θυμίζοντας εποχές Disney Channel

Πίσω στο 2008, το τηλεοπτικό κοινό γνωρίζει την αμερικάνικη sitcom σειρά της Disney Channel «The Suite Life on Deck», με πρωταγωνιστές τα δίδυμα αδέρφια Dylan και Cole Sprouse, ή Zack και Cody όπως μας συστήνονται. Για τρεις σεζόν παρακολουθούμε τη ζωή των διδύμων σε ένα κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στις συνεχώς νέες καταστάσεις και συνθήκες του. Κάτι παρόμοιο συνέβη το 2023, αλλά όχι ως αμερικάνικο σενάριο.

Στις 10 Δεκεμβρίου το «Serenade of the Seas» ξεκίνησε το ταξίδι του με στόχο να επισκεφτεί περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσα σε εννέα μήνες.  Με το φτηνότερο ατομικό εισιτήριο να κοστίζει 59.999 δολάρια, πρόκειται για μία κρουαζιέρα ελίτ χαρακτήρα, η οποία διαφημίζεται ως η μεγαλύτερη που έχει προγραμματιστεί. Tiktokers διαφόρων ηλικιών μοιράζονται περιεχόμενο από την καθημερινότητα των διακοπών τους, κάνοντας τους χρήστες της πλατφόρμας να θέλουν όλο και περισσότερα βίντεο. Φαίνεται πως υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις κρουαζιέρες, με το hashtag #cruisetok να φτάνει σήμερα στις 142 εκατομμύρια δημοσιεύσεις και το #royalcaribbeancruise στις 20,5 εκατομμύρια. 

Οι viral διακοπές στο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean μέσα από τα TikTok των επιβατών 

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023, αρκετοί επιβάτες είχαν ξεκινήσει να δημοσιεύουν βίντεο από τις στιγμές των διακοπών τους στην πλατφόρμα του TikTok. Πώς όμως το περιεχόμενο αυτό εξελίχθηκε σε ένα show γεμάτο δράμα και γέλιο; Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στο πρόσωπο της Beth Fletcher, της φωτογράφου από το Derbyshire της Αγγλίας, η οποία ξεκίνησε να γίνεται γνωστή σχολιάζοντας το βρετανικό ριάλιτι «I’m a Celebrity…Get Me Out of Here!». Μετά το τέλος του ριάλιτι ένιωθε πως δεν είχε να προσφέρει κάτι καινούριο στην πλατφόρμα, μέχρι τη στιγμή που εντόπισε ένα βίντεο της Brooklyn Schwetje, μιας νεαρής influencer που αναρτούσε στιγμιότυπα από την κρουαζιέρα. Ίσως αυτό να γινόταν το επόμενο τηλεοπτικό ριάλιτι, αλλά καλύτερο, ανέφερε η φωτογράφος στους NYT.

@livingmy_bethlife

The main cast of our unintentional soap opera on the seas HAVE MET! Also… two new characters unlocked 🔐 #9monthcruise #cruisetok #royalcaribbeancruise #shiphappens #livingmybethlife @Nadine Bower @Lindsay @drjennytravels @joe @Amike Oosthuizen @Little Rat Brain @Andrew & Ale Kenney @Brooklyn Schwetje @Brandee Lake @Shannon Marie @Madison Schwetje

♬ original sound - Beth Anne

Κάπως έτσι η Beth Fletcher αγόρασε το χρυσό εισιτήριο για το εννιάμηνο ταξίδι στη θάλασσα, ζώντας επιτέλους όλα όσα έβλεπε στον τηλεοπτικό φακό. Έχοντας ως μότο τη φράση «Ship Happens», εμφανιζόταν στα βίντεο συστήνοντας τους συνεπιβάτες ή όπως τους αποκαλούσε, τα μέλη του καστ, ενημερώνοντας το κοινό για οτιδήποτε «ενδιαφέρον» συνέβαινε. Στο πλαίσιο του ανερχόμενου αυτού ριάλιτι δημιουργήθηκαν και άλλοι λογαριασμοί αποκλειστικά για τον σχολιασμό του, με τον αλγόριθμο να τους προωθεί όλο και περισσότερο στην αρχική σελίδα των χρηστών. 

Δύο κουλ συνταξιούχοι
Ένας από τους λόγους που το «καστ» της κρουαζιέρας γνώρισε τόση δημοφιλία, ήταν η διαφορετικότητά του. Το TikTok τελικά δεν είναι προνόμιο μόνο της GenZ, κάτι που απέδειξε με χιούμορ ο συνταξιούχος Joe Martucci και η σύζυγός του. Το ηλικιωμένο ζευγάρι ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο, έπειτα από παρότρυνση των παιδιών τους, με το κοινό να τους αποκαλεί πλέον Cruise Dad και Cruise Mom. Να σημειωθεί πως το πρώτο τους TikTok άγγιξε σχεδόν μισό εκατομμύριο προβολές. Σε ένα από τα βίντεό του, ο Joe Martucci αναφέρει πως τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετές εντάσεις στο πλοίο, με πολλούς συνεπιβάτες να αντιμετωπίζουν με καχυποψία και εκνευρισμό τους ανερχόμενους content creators. Παρόλα αυτά, το ζευγάρι παραμένει στις καρδιές των χρηστών, θυμίζοντας σε πολλούς τους γονείς μας κάθε φορά που προσπαθούν να καταλάβουν πώς λειτουργούν τα social media. 

Η ζωή είναι μικρή
Ο λογαριασμός της νεαρής Αngie Linderman έγινε viral εξίσου σύντομα, καθώς πρόκειται για μια από τους πρώτους επιβάτες της κρουαζιέρας. Στα βίντεο εξηγεί ότι το συγκεκριμένο ταξίδι δεν ήταν απλά μια απόφαση, αλλά ένας τρόπος να ζήσει όπως δεν μπόρεσαν οι γονείς της. Η Αngie Linderman πρόσφατα ανακάλυψε πως έχει υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, από τον οποίο έχασε και τους γονείς της, ενώ σύμφωνα με τη Guardian ξόδεψε όλη της την κληρονομιά για αυτό το εισιτήριο. «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιμένω να κάνω οτιδήποτε. Βλέποντας τους γονείς μου να πεθαίνουν χωρίς να μπορούν να κάνουν όσα ήθελαν, αποφάσισα να τα κάνω εγώ για αυτούς», γράφει σε ανάρτησή της στο Instagram.

Δουλεύετε και εσείς εδώ;
Η ζωή στις πολυτελείς καμπίνες μπορεί να είναι αστεία, ανέμελη, ίσως οι καλύτερες διακοπές που έχετε οργανώσει, αρκεί να είστε λευκοί. Στις 18 Δεκεμβρίου η δημιουργός περιεχομένου Brandee Lake δημοσίευσε ένα TikTok μιλώντας για τις ερωτήσεις που έχει δεχτεί λόγω χρώματος. Αρκετοί επιβάτες την θεωρούν μέλος του πληρώματος εξαιτίας της μαύρης επιδερμίδας, ρωτώντας την συχνά αν δουλεύει στο κρουαζιερόπλοιο ή πώς κατάφερε να διαθέσει το ποσό για την αγορά εισιτηρίου. «Θα είναι μεγάλοι αυτοί οι εννέα μήνες» λέει κλείνοντας το βίντεο, το οποίο σήμερα φτάνει τις 2,7 εκατομμύρια προβολές. Η πλειοψηφία των χρηστών αγκάλιασαν την Brandee Lake, σχολιάζοντας πως θέλουν να μοιράζεται περισσότερα από όσα συμβαίνουν, ώστε να έχουν την πραγματική εικόνα της «υπέροχης» κρουαζιέρας. 

@iambrandeelake

The first few days definitely had some bumps... Apparently it seemed far fetched to some that a Black woman (and family) could be a guest on the once in a lifetime experience. #ultimateworldcruise #serenadeoftheseas #aroundtheworldcruise #RoyalCaribbean #melaninatsea #blackworldcruiser

♬ original sound - Brandee Lake

Προσδοκίες VS Πραγματικότητα
Το άτομο που έφερε τα πάνω-κάτω στο πλήρωμα και στον κόσμο του TikTok, ήταν ο Marc Sebastian. Ο fashion influencer είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο έλεγε πόσο πολύ ήθελε να βιώσει όλη αυτή την εμπειρία, πείθοντας την εταιρεία Atria Books να τον χρηματοδοτήσει για μια 18ήμερη παραμονή στο «Serenade of the Seas». Έτσι τον Ιανουάριο προστέθηκε ένα ακόμα μέλος στο δημοφιλές καστ, προτιμώντας όμως να αποκαλύψει το πώς λειτουργεί η βιομηχανία της κρουαζιέρας, αντί να προκαλεί δράμα στους συνεπιβάτες. Σε βίντεό του χαρακτηρίζει τη ζωή στο πλοίο περισσότερο ως εφιάλτη, με εκδρομές να ακυρώνονται, μουσική που ακούγεται παντού και ρήξη με ένα από τα μέλη του πληρώματος. 

Επόμενη στάση Χαβάη
Μέχρι τον Μάιο οι επιβάτες θα έχουν επισκεφτεί 40 διαφορετικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων Χαβάης και Φιλιπίννες. Το πολυτελές ταξίδι συνεχίζεται και οι ανερχόμενοι tiktokers ανανεώνουν συνεχώς το περιεχόμενο. Κάποιοι χρήστες ένιωσαν πως βιώνουν ξανά στιγμές καραντίνας βλέποντας αυτά τα βίντεο, σε άλλους ξύπνησαν μνήμες από εποχές Disney Channel και για αρκετούς ήταν ένα viral ριάλιτι που τώρα αποτελεί παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα του TikTok έκανε το κοινό του να ζήσει για λίγο καλοκαιρινές διακοπές, υπενθυμίζοντας πως ό,τι προβάλλεται στην οθόνη δεν είναι πάντοτε αυτό που φαίνεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ