Trending Now

Ιωάννης Μεταλλίδης, ο πιο viral πιλότος του Tik Tok

Ο Pilot Johnie μας εξηγεί όλα αυτά που θέλουμε να μάθουμε για τις πτήσεις, τα αεροπλάνα και το επάγγελμα του πιλότου μέσα από το TikTok

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωάννης Μεταλλίδης

Ιωάννης Μεταλλίδης ή αλλιώς Pilot Johnie: Mιλήσαμε με τον viral πιλότο του TikTok για τον λογαριασμό του στα social media, το επάγγελμα και τα σχέδιά του 

«O προσομοιωτής αντικαθιστά την πραγματικότητα στο 100%;», «πες μας τι μπορεί να περιλαμβάνει μια κακή ημέρα;», «τι προκαλεί τις αναταράξεις», «ένεση αδρεναλίνης αυτόματη μπορώ να έχω στη βαλίτσα της καμπίνας;», «το σύστημα του αεροπλάνου δεν κάνει προσγείωση μόνο του;», αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που απαντά καθημερινά ο 38χρονος πιλότος Ιωάννης Μεταλλίδης στον viral λογαριασμό του στo TikTok. Με ένα γρήγορο scroll στον λογαριασμό του «Pilot Johnie» θα τον πετύχεις φορώντας τη στολή του να δίνει απαντήσεις σε όποιο ερώτημα αφορά το επάγγελμά του και τα αεροπλάνα, αλλά θα δεις και στιγμές από την καθημερινότητά του ως πιλότος, πράγμα που φαίνεται πως το κοινό του έχει αγαπήσει ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, σήμερα τον ακολουθούν πάνω από 240 χιλ. άτομα στο Instagram, ενώ έχει πάνω από 210 χιλ. ακόλουθους και στο TikΤok.

Ιωάννης Μεταλλίδης

Ο «Pilot Johnie» Ιωάννης Μεταλλίδης είναι ο viral πιλότος του TikTok

Ο Ιωάννης είναι τρίτης γενιάς πιλότος. Αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει το επάγγελμα αυτό από πολύ μικρός αφού έβλεπε τον παππού και τον πατέρα του να το υπηρετούν πιστά. Μεγάλωσε στο Ελληνικό και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού είχε γίνει το δεύτερο σπίτι του. Αρκετές φορές μάλιστα πήγαινε μαζί με τον πατέρα του στο αεροδρόμιο και μάθαινε τα μυστικά του πιλοτηρίου. Από εκείνον βέβαια πήρε παράδειγμα και ο μικρότερος αδερφός του που έγινε επίσης πιλότος.

Σήμερα βρίσκεται μάχιμος στο πιλοτήριο, ακολουθεί το πρωτόκολλο, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για ό,τι είναι απαραίτητο και τους ευχαριστεί που θα πετάξουν μαζί του. Στον ελεύθερο χρόνο του, επιλέγει να βρίσκεται με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ του αρέσει το snowboard και το surf.

Ξεκίνησε να πειραματίζεται αρχικά με διάφορα βιντεάκια στο Instagram και δοκιμαστικά έκανε πριν από τρία χρόνια ένα βίντεο στο TikΤok που είχε μεγάλη απήχηση. «Άρχισα όπως αρχίζουν όλοι, δηλαδή για να μοιραστούν κάτι που τους αρέσει ή τους κάνει εντύπωση. Αρχικά, το έκανα για προσωπική χρήση, έπειτα ανέβασα βίντεο και στιγμιότυπα που βλέπουμε καθημερινά από το πιλοτήριο, κάτι που προς μεγάλη μου έκπληξη είχε μεγάλη απήχηση. Αλήθεια δεν κατάλαβα πότε άρχισε να γίνεται το “μπαμ” στο TikTok. Θεωρώ ότι ο αυθορμητισμός, το χιούμορ και η ευγένειά μου βοήθησαν να το αγαπήσει ο κόσμος» μου λέει.

Όλα τα βίντεο που δημοσιοποιεί είναι αυθόρμητα και εξαρτώνται από τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του, ενώ μάλιστα πολλές φορές δεν τους κάνει καν edit. «Μου παίρνει ελάχιστο χρόνο να κάνω ένα βίντεο, διότι είναι αυθόρμητα χωρίς προεργασία και όσο πιο αληθινά γίνεται. Προτεραιότητα πάντα έχει φυσικά η δουλεία μου. Όταν υπάρχει χρόνος τότε κάνω κάποιο βίντεο για τον λογαριασμό μου».

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις καθημερινά; «Δεν αντιμετωπίζω κάποια πρόκληση διότι ακόμα και τα αρνητικά σχόλια τα δέχομαι με χιούμορ και ευγένεια».

Για εκείνον δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο ταξίδι, όλα εξαρτώνται από εμάς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την εκάστοτε κατάσταση, είτε αυτό αφορά τα ταξίδια είτε τη ζωή γενικότερα. «Ο κόσμος κυρίως με ρωτάει τόσο για τεχνικά ζητήματα όσο και για τις “κακές” μέρες στον αέρα. H πιο συνηθισμένη ερώτηση είναι “Φοβάμαι τα αεροπλάνα, πώς θα το ξεπεράσω;”». Από κοντά στο αεροδρόμιο τις περισσότερες φορές που τον βλέπουν με τη στολή τον ρωτάνε αν είναι εκείνος ο πιλότος τους και τι ώρα φεύγει η πτήση τους.

Τι σου λέει, ωστόσο, ο κόσμος στα social media για τα βίντεο που ανεβάζεις; Τι μηνύματα σου στέλνει; Ποιο είναι το πιο παράξενο μήνυμα που έλαβες τελευταία; «Δέχομαι πολλά θετικά μηνύματα, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι τα ψεύτικα προφίλ τα οποία προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο με οποιονδήποτε τρόπο, κάτιπου με στενοχωρεί. Το πιο παράξενο μήνυμα που έχω λάβει είναι από μια κυρία στο εξωτερικό η οποία είχε δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό σε κάποιον που προσποιούνταν πως ήμουν εγώ και της είχε υποσχεθεί πως θα γνωριστούν».

Τα περισσότερα views στον λογαριασμό του (πάνω από 1 εκ.) αφορούν βίντεο από στιγμιότυπα πάνω στον αέρα, ενώ τις περισσότερες απορίες συγκέντρωσε το βίντεο με αφορμή την ερώτηση ενός ακολούθου του «τι μπορεί να περιλαμβάνει μια κακή μέρα;». «Αυτό έγινε διότι από τη μια ο κόσμος θέλει να βλέπει στιγμιότυπα από ψηλά και από την άλλη φοβάται» προσθέτει.

Η εταιρεία που εργάζεσαι πώς αντιμετωπίζει το κομμάτι της προβολής; «Έχω την εντύπωση ότι δεν γνωρίζουν καν ποιος είμαι… χαχα».

@pilot_johnnie

Στην Ισλανδία ,έχει έξι μήνες μέρα έξι μήνες νύχτα! #aviation #greece #iceland #pilot #explore #world #aviation #life #fy #fyp #love #best #job

♬ Waves - Robin Schulz Radio Edit - Mr. Probz

Επειδή τα βίντεό του είναι αυθόρμητα και απαντάει σε ερωτήσεις που δέχεται δεν μπορεί να ξέρει ακόμα τι θα περιέχει το επόμενο βίντεό του. «Θα συνεχίσω αυτό που κάνω, να ενημερώνω όσους δείχνουν ενδιαφέρον, να απαντάω στις ερωτήσεις των χρηστών, πάντα με χιούμορ και ευγένεια και να ανεβάζω ωραίες εικόνες και βίντεο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ