Trending Now

Σάλος με security των McDonald's - Πέταγε νερό σε υπνόσακο άστεγου - Δείτε βίντεο

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία που απέλυσε τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάλος με security των McDonald's - Πέταγε νερό σε υπνόσακου άστεγου - Δείτε βίντεο
Σάλος με security των McDonald's - Πέταγε νερό σε υπνόσακου άστεγου - Δείτε βίντεο © Unsplash

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία που απέλυσε τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους

Τα McDonald's ζήτησαν συγγνώμη μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει έναν από τους security να βρέχει τα πράγματα ενός άστεγου άνδρα με νερό από έναν κουβά σφουγγαρίστρας.

Ένα βίντεο από το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην οδό Victoria Street στο Λονδίνο, κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ του Σαββάτου. Δείχνει τον υπάλληλο της αλυσίδας να μουσκεύει το έδαφος όπου ο άνδρας είχε καθίσει με τον υπνόσακό του έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας Nationwide, δίπλα στα McDonald's.

Η απάντηση των McDonald's

Τα McDonald's ανέφεραν σε δήλωση που αναρτήθηκε στο X: «Οι εμπλεκόμενοι απομακρύνθηκαν οριστικά από τα εστιατόριά μας και η ομάδα εστιατορίων μας έλαβε μία υπενθύμιση για την σημασία της αντιμετώπισης όλων των ανθρώπων με σεβασμό, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ατόμων τόσο στο εστιατόριο όσο και στην ευρύτερη κοινότητα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε ολόψυχα συγγνώμη από τον κύριο στο βίντεο και θα συνεργαστούμε με το συμβούλιο για να τον εντοπίσουμε και να επανορθώσουμε, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου έργου μας για την υποστήριξη των φιλανθρωπικών οργανώσεων για τους άστεγους στην περιοχή και γύρω από αυτήν».

Στο βίντεο, ο άστεγος άνδρας λέει «αφήστε με ήσυχο» πριν ένας security κλωτσήσει την κουβέρτα του από τη μέση και ρίξει περισσότερο νερό στο πεζοδρόμιο. Ένας άλλος security προσπαθεί να εμποδίσει έναν περαστικό να τραβήξει βίντεο.

Το άτομο που βιντεοσκοπεί ακούγεται να λέει: «Βρέχετε τον υπνόσακό του», ενώ ο ίδιος και άλλοι μάρτυρες περιγράφουν την κατάσταση ως «εξωφρενική», χαρακτηρίζοντάς την «αηδιαστική» και «απάνθρωπη».

Ένας άντρας ακούγεται να λέει: «Αυτό είναι λάθος, το ξέρετε αυτό; Βρέχεις τον υπνόσακό του - τι κάνεις; Καλύψατε τον υπνόσακό του με νερό και είναι χειμώνας. Αυτό είναι εξωφρενικό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ