Trending Now

To ίδιο κοστούμι φορούσε τηλεπαρουσιαστής επί ένα χρόνο

Φεμινιστικό μήνυμα πίσω από την απόφασή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ίδιο μπλε κοστούμι επί 12 μήνες φορούσε ο αυστραλός παρουσιαστής, Καρλ Στεφάνοβιτς, χωρίς να το προσέξει κανείς. Πρόσφατα, μάλιστα, αποκάλυψε και το λόγο για τον οποίο το έκανε. Όπως είπε η πράξη του δεν ήταν τυχαία, αλλά είχε στόχο να αναδείξει τον σεξισμό τον οποίο υφίστανται οι γυναίκες συνάδελφοί του. «Κανείς δεν το παρατήρησε. Οι γυναίκες, από την άλλη, φορούν το λάθος χρώμα και δέχονται κριτική. Λένε το λάθος πράγμα και αμέσως λαμβάνουν χιλιάδες επικριτικά τουίτ», τόνισε.

Ο Καρλ Στεφάνοβιτς είναι παρουσιαστής στην πρωινή ζώνη του Channel Nine, ενώ βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα εδώ και δύο δεκαετίες, συμμετέχοντας σε επιτυχημένα σόου. Ο ίδιος δήλωσε ότι συνήθως δέχεται κριτική για το χιούμορ του και κυρίως για τη δουλειά του. «Αντίθετα, οι γυναίκες κριτικάρονται πολύ αυστηρά για αυτό που φορούν και για τον τρόπο που έχουν χτενίσει τα μαλλιά τους» υπογράμμισε ο 40χρονος παρουσιαστής. Τόνισε, μάλιστα, ότι η συμπαρουσιάστριά του πολύ συχνά δέχεται αρνητικά σχόλια για τις στιλιστικές της επιλογές.

Ο παρουσιαστής αποκάλυψε ότι μόνο η ομάδα styling της εκπομπής του γνώριζε ότι επί ένα χρόνο φορούσε το ίδιο κοστούμι. «Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να το πάω στο καθαριστήριο» δήλωσε αστειευόμενος.