Trending Now

Fan - jacket: Η ιαπωνική καινοτομία για τον καύσωνα

Πώς λειτουργεί το κλιματιζόμενο ρούχο - έμπνευση ενός πρώην μηχανικού της Sony

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα ιαπωνικά jacket που δίνουν ανάσα δροσιάς στον καύσωνα
© YouTube/Tool Show

Fan - jacket: H ιαπωνική καινοτομία που κρατά τους εργαζόμενους δροσερούς σε υπερβολική ζέστη

Βρέθηκε η λύση για τη δουλειά εν μέσω καύσωνα. Τα ιαπωνικά jacket με διπλούς ηλεκτρικούς ανεμιστήρες στο κάτω μέρος της πλάτης αποτελούν μια ανάσια δροσιάς για όσους δουλεύουν κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού.

Τα καλοκαίρια στην Ιαπωνία γίνονται δυσκολότερα, κάτι που οδηγεί ολοένα και περισσότερους στα fan-jakketo.

Ο αέρος μέσα από το μπουφάν δημιουργεί ένα μικρο-περιβάλλον με απαλό αεράκι για να κρατά όσους τα φοράνε δροσερούς, όταν η ζέστη και η υγρασία είναι στο έπακρο.

Fan - jacket: Η έμπνευση ενός πρώην μηχανικού της Sony

Ο πρώην μηχανικός της Sony, Hiroshi Ichigaya, ο εφευρέτης του σακακιού, βρήκε την έμπνευση για το αξεσουάρ του, όταν ταξίδεψε στη νοτιοανατολική Ασία το 1988 αφού συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα.

Ο Ichigaya συνειδητοποίησε ότι τα συστήματα κλιματισμού που θα εγκατασταθούν σε όλα τα νέα κτίρια θα οδηγούσαν σε τεράστια αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και επομένως υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η λύση του ήταν ένα ενεργειακά αποδοτικό ατομικό σύστημα ψύξης, το οποίο έφερε στην αγορά το 2004 μέσω της νεοϊδρυθείσας επιχείρησης του, Kuchofuku, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «κλιματιζόμενα ρούχα».

Το 2015, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών εργαλείων και αξεσουάρ, Makita, κυκλοφόρησε το πρώτο της fan jacket, ένα προϊόν με εμφανή απήχηση στην αγορά που είχε δημιουργήσει ο Ichigaya.

AC Jackets for Construction Work in Japan: A Game-Changer!

Όπως και άλλες εταιρείες του κλάδου, η Makita διαθέτει τώρα μια μεγάλη γκάμα μοντέλων, εξοπλισμένα με εξειδικευμένες μπαταρίες που μπορούν να κάνουν τους ανεμιστήρες να φουσκώνουν για περισσότερες από 60 ώρες στις πιο ενεργειακά αποδοτικές ρυθμίσεις.

Fan Jackets in Japan

Η Makita πουλάει επίσης κρύες συσκευασίες που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην επένδυση των μπουφάν για την περαιτέρω ψύξη του αέρα που κυκλοφορεί.

Μια άλλη δημοφιλής καινοτομία στην Ιαπωνία είναι το Reon Pocket, ένα φορητό κλιματιστικό που κουμπώνει γύρω από το λαιμό και τοποθετείται μέσα στα ρούχα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ