Trending Now

Αν οι ελληνικές εκλογές γίνονταν ταινία από τον Γουές Άντερσον

Το viral σινεφιλικό βίντεο του TikTok 

Λίνα Μανδράκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok και περιγράφει τις ελληνικές εκλογές με την αισθητική του Γουές Άντερσον.

Ο χρήστης ChrisB. (@verb_one) του TikTok εμπνεύστηκε από την αισθητική και το σύμπαν του Γουές Άντερσον και έφτιαξε το τρέιλερ μιας υποθετικής ταινίας με θέμα τις ελληνικές εκλογές. «Greek elections directed by Wes Anderson» είναι ο τίτλος του βίντεο και θα μπορούσε άνετα να πιστέψει κανείς πώς όντως πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο σπουδαίος σκηνοθέτης.

Είναι όλοι εκεί και μοιάζουν σατανικά: Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, ο Γιάνης, ο Κουτσούμπας, η Ζωή. Επιπλέον είναι και όλες οι ταινίες, έστω και ως υπαινιγμός, του Γουές Άντερσον εκεί, το «Rushmore», «Ο έρωτας του φεγγαριού», «Η οικογένεια Τάνενμπάουμ», κυρίως όμως είναι εκεί το «Ξενοδοχείο Grand Budapest».

Μακριά από την πραγματικότητα των φόρων, των αντεγκλήσεων, των διαπληκτισμών, το βίντεο κινείται στον κόσμο της εκκεντρικής ηρεμίας, του ονείρου, του ρομαντισμού του Γουές Άντερσον. Θα το εκτιμήσουν σίγουρα οι σινεφίλ, θα το χαρούν και οι υπόλοιποι λόγω της ομοιότητας των πρωταγωνιστών με τα πραγματικά πρόσωπα. 

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γιάνη Βαρουφάκη στο twitter, και ήταν στιλιστικού τύπου. Ο πρόεδρος του Μέρα25 έγραψε: «Η μόνη μου αντίρρηση; Δεν είχα ποτέ, και δεν θα είχα ποτέ, ένα ανοιχτό καφέ δερμάτινο μπουφάν…»