Trending Now

Πότε θα ξαναδούμε στις οθόνες μας τον Ερμή;

Από πού πήρε το όνομά του και σε πόσες μέρες «στήθηκε»; Μάθαμε τα πάντα για τον πρώτο παρουσιαστή - δημοσιογράφο εικονικής πραγματικότητας της ΕΡΤ

Παρουσιάστηκε ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής στην ελληνική τηλεόραση
Παρουσιάστηκε ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής στην ελληνική τηλεόραση © ΕΡΤ

Ερμής, ο πρώτος παρουσιαστής εικονικής πραγματικότητας της ΕΡΤ στην ελληνική τηλεόραση: Tο Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ μιλάει στην ATHENS VOICE για τον δημοσιογράφο

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Ερμή, του πρώτου εικονικού παρουσιαστή-δημοσιογράφου της ΕΡΤ στην ελληνική τηλεόραση που ξεχώρισε για το χιούμορ του. Στo πλαίσιo της επίσκεψης των δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, για την ξενάγησή τους στο νέο newsroom, την ενημέρωση του ενός χρόνου ζωής ΕΡΤNEWS, το ertnews.gr αλλά και για το Πρώτο Πρόγραμμά τους, τους περίμενε μια έκπληξη. Ο πρώτος παρουσιαστής εικονικής πραγματικότητας συγκεκριμένα μίλησε από το υπερσύγχρονο ΕΡΤNEWS Studio, εκεί που πρόκειται να διεξαχθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 αλλά και η βραδιά των εκλογών, αναλύοντας τους βασικούς άξονες του EΡΤNEWS και ζήτησε από τους θεατές να δείξουν κατανόηση για τυχόν λάθη του. Ψάξαμε να βρούμε τον δημοσιογράφο Ερμή, δυστυχώς δεν ήταν ακόμη έτοιμος για μια αποκλειστική συνέντευξη αλλά μιλήσαμε με το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ για να μάθουμε περισσότερα για το δημιούργημα που έγινε viral. 

Η ιδέα για τη δημιουργία του Ερμή προέκυψε μια εβδομάδα πριν την παρουσίαση του EΡTNEWS. O χρόνος υλοποίησης του Ερμή ήταν μια ημέρα και διεξήχθη από την Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης στην οποία υπάγεται το Τμήμα Επεξεργασίας Μοντάζ και το Τμήμα Γραφικών της ΕΡΤ που συνέβαλαν στη δημιουργία του. «Γράφτηκε το κείμενο από τους δημοσιογράφους μας, έγιναν οι τεχνικές διαδικασίες ούτως ώστε να γίνει μοντάζ και να υπάρξει συγχρονισμός στην ομιλία, σε αυτά δηλαδή που έλεγε ο Ερμής προκειμένου να πηγαίνουν παράλληλα με το κείμενο. Ο Ερμής προγραμματίζεται να λέει ακριβώς τις εντολές που του δίνουν οι άνθρωποί μας ενώ τα εξωτερικά χαρακτηριστικά επιλέχτηκαν λόγω του προγράμματος, ήταν ένα mainstream πρόσωπο. Στη συνέχεια, βγήκε στον αέρα μιλώντας για 3,5 λεπτά περίπου. Το κείμενο είχε χιουμοριστικά στοιχεία γιατί δεν ήταν μια πρωτοβουλία εσωτερικής κατανάλωσης, μόνο για τους ανθρώπους της ΕΡΤ δηλαδή, ήταν και για τους δημοσιγράφους που ήρθαν στην παρουσίαση οπότε γι' αυτό θέλαμε να έχει χιουμοριστικές ατάκες, ούτως ώστε να είναι πιο θελτικό και για τους συναδέρφους μας».

Η ΕΡΤ πρωτοπορεί: Ο «Ερμής» - προϊόν τεχνητής νοημοσύνης - στην παρουσίαση του ERTNEWS | 4/5 | ΕΡΤ

Το όνομα Ερμής προέκυψε τόσο από τον γνωστό αγγελιοφόρο όσο και από τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματός του που παραπέμπουν στην ΕΡΤ. «Γενικότερα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ερμή. Η ΕΡΤ ακολουθεί πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όπως και με το ERTFLIX, το ERTECO κ.ά. Η ΕΡΤ προσπαθεί να βρίσκεται συνεχώς σε ένα στάδιο αναδιοργάνωσης, νέων τεχνολογιών, νέων πραγμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρχε και αυτή η σκέψη, έτσι κι ο Ερμής έκανε το ντεμπούτο του την ημέρα της ξενάγησης. Δεν έχουμε σκεφτεί προς το παρόν αν θα έχει και κάπου αλλού συμμετοχή. Ήταν μια πρόβα τζενεράλε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση. Σκεφτείτε δεν γνώριζαν την ύπαρξη του Ερμή ούτε καν οι παρουσιαστές της ΕΡΤ, στους οποίους άρεσε πολύ η ύπαρξή του και εξεπλάγησαν μάλιστα. Ο παρουσιαστής δεν θα κάνει δεύτερη εμφάνιση τόσο σύντομα και όχι μέχρι το debate. Δεν έχουμε σκεφτεί να συμμετέχει κάπως προεκλογικά ακόμη, δεν νομίζω όμως ότι θα γίνει κιόλας. Τρέχει τόσο πολύ συνολικά η ΕΡΤ με το debate και τη βραδιά των εκλογών που δεν νομίζω να υπάρξει κάτι σε σχέση με την παρουσία του Ερμή εκ νέου. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι κάτι που ήρθε για μια φορά και τελείωσε, είναι κάτι που σκεφτήκαμε, που φτιάξαμε και έτρεξε, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κι αυτό και μόνο μας δίνει το έναυσμα να το χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή απλώς όχι τόσο άμεσα. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των δημοσιογράφων μας, η ΕΡΤ βασίζεται πάντα στους ανθρώπους της, στα ζωντανά ρεπορτάζ της και έτσι θα συνεχίσει!» 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ