Trending Now

«Να σου πω ένα παραμύθι;» Η Μαριάννα και η Μαρλέν Κουτάλου ζωντανεύουν αγαπημένα παραμύθια στο YouTube

Ένα σχολείο ζωής για μικρούς και μεγάλους, που μέσω της ψυχαγωγίας αναδεικνύει τις αληθινές ανθρώπινες αξίες, παρηγορεί και ενθαρρύνει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Να σου πω ένα παραμύθι;» Η Μαριάννα και η Μαρλέν Κουτάλου ζωντανεύουν αγαπημένα παραμύθια στο YouTube

«Να σου πω ένα παραμύθι;»: Η Μαριάννα Κουτάλου και η Μαρλέν Κουτάλου παρουσιάζουν στο YouTube παραμύθια των λαών και παραμύθια αγαπημένων συγγραφέων

Τα ονόματα της Μαριάννα Κουτάλου και της Μαρλέν Κουτάλου μοιάζουν όπως μοιάζουν και οι μεγάλες τους αγάπες, τα παραμύθια που τα αισθάνονται σαν τον φυσικό τους χώρο.

Η Μαριάννα Κουτάλου επί είκοσι χρόνια έγραφε κείμενα και σενάρια για το παιδικό τμήμα της κρατικής τηλεόρασης σε ποικίλες εκπομπές (σκετς με κούκλες, τηλεταινίες, ταινίες για την εκπαιδευτική τηλεόραση, μεταξύ των οποίων μια σειρά 60 επεισοδίων για το Θέατρο Σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη με θέματα κυρίως από την ελληνική μυθολογία). Επίσης, επί μία δεκαετία συνεργάστηκε με την παιδική εφημερίδα «Οι ερευνητές πάνε παντού» της «Καθημερινής» γράφοντας άρθρα και παραμύθια, καθώς και με τις εκδόσεις «Ερευνητές» ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «Ανακαλύπτω τον κόσμο» και μεταφράστρια κλασικών έργων για παιδιά (Ντίκενς, Κίπλινγκ κ.α.) Στην εικαστική της δουλειά η Μαρλέν Κουτάλου χρησιμοποιεί χαρακτήρες κλασικών παραμυθιών ως σύμβολα (Χιονάτη, Κοκκινοσκουφίτσα με τον λύκο, όπου η ηρωίδα δαμάζει τον λύκο), και κυρίως είναι επικεντρωμένη στο εσωτερικό παιδί που κουβαλάμε μέσα μας ως ενήλικες, μαζί με τα όνειρα και τα τραύματά του.

Η Μαριάννα και η Μαρλέν πιστεύουν ότι τα παραμύθια έχουν ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό μας: είναι ένα σχολείο ζωής για μικρούς και μεγάλους, που μέσω της ψυχαγωγίας αναδεικνύει τις αληθινές ανθρώπινες αξίες, παρηγορεί και ενθαρρύνει. Οι ήρωες αυτών των παραμυθιών δεν είναι υπερήρωες: μοιάζουν με όλους εμάς· μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους. Συχνά είναι αδύναμοι, κατατρεγμένοι, αλλά με αρετές όπως η ταπεινότητα, η συμπόνια και ο σεβασμός για όλα τα πλάσματα· έτσι, τα ζώα γίνονται βοηθοί τους στις δοκιμασίες.

Εδώ είναι ένα δείγμα των παραμυθιών που αφηγούνται η Μαριάννα και η Μαρλέν:

Να σου πω ένα παραμύθι; - Τα ματοτσίνορα του λύκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ