Trending Now

H Google τιμά με doodle την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που στηρίζουν η μία την άλλη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023: Η Google γιορτάζει τη σημερινή ημέρα με ένα doodle

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, και η Google αφιερώνει το Doodle της σε όλες τις γυναίκες.

Τα χρονογραφήματα σε κάθε γράμμα «GOOGLE» υπογραμμίζουν μόνο μερικούς από τους πολλούς τομείς, στους οποίους οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν η μία την άλλη για να προχωρήσουν και να βελτιώσουν η μία την ποιότητα ζωής της άλλης.

«Γυναίκες που συγκεντρώνονται για να εξερευνήσουν, να μάθουν και να συσπειρωθούν για τα δικαιώματά τους. Γυναίκες που φροντίζουν τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Γυναίκες που αποτελούν κρίσιμα συστήματα υποστήριξης η μία για την άλλη στη μητρότητα. Προς τιμή των γυναικών σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν η μία την άλλη σε όλες τις πτυχές της ζωής - Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!», αναφέρει η Google.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.
Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η ισότητα της γυναίκας με τον άνδρα είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε, στις 6 Μαρτίου 2023, ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια».