Trending Now

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου μέσα από θρυλικές ατάκες των ταινιών της Finos Film

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Finos Film για την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου
© Instagram / Finos Film Official

Παγκόσμια Ημέρα Γάμου 12 Φεβρουαρίου: Το βίντεο της Finos Film με σκηνές από αγαπημένες ταινίες και αστείες ατάκες 

Παγκόσμια Ημέρα Γάμου σήμερα (12.2) και η Finos Film δημοσίευσε ένα διασκεδαστικό βίντεο που μας θυμίζει ατάκες του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου. Βλαχοπούλου, Βουτσάς και Ηλιόπουλος πρωταγωνιστούν στο ολιγόλεπτο κλιπ που αναρτήθηκε στα social media. 

«Σε ερωτεύσιμο κλίμα εποχής, μοιραζόμαστε μαζί σας… αξιαγάπητα στιγμιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Φλεβάρη. Γιατί όπως λέει και ένα γνωμικό "Ο άνθρωπος παντρεύεται από έλλειψη γνώσης, χωρίζει από έλλειψη υπομονής και ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης". Βλέπουμε “γαμήλιες” σκηνές από τις ταινίες Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός, Το Θύμα, Τζένη Τζένη, Ο Θόδωρος και το Δίκανο, Το Σωφεράκι, Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ, Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη, Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια, Η Ωραία του Κουρέα, Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν, Οι Κυρίες της Αυλής, Γαμπρός απ’το Λονδίνο και Χαρούμενο Ξεκίνημα», αναφέρει η Finos Film στην ανάρτησή της στο Instagram. 

Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά

H ιδέα για την ύπαρξη Παγκόσμιας Ημέρα Γάμου ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Το 1983 αποφασίστηκε να γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ «ευλόγησε» την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ