Trending Now

Δρυοκολάπτες είχαν κρύψει 700 κιλά βελανίδια μέσα σε τοίχους σπιτιού στην Καλιφόρνια

Από την καμινάδα έκαναν τη «δουλειά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βελανίδια Καλιφόρνια
© Unsplash

Kαλιφόρνια: 700 κιλά βελανίδια βρέθηκαν γεμισμένα από δρυοκολάπτες μέσα σε τοίχους σπιτιού

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού της κομητείας Σονόμα στην Καλιφόρνια κάλεσαν τον Νικ Κάστρο ιδιοκτήτη της «Nick's Extreme Pest Control», όταν εντόπισαν σκουλήκια να βγαίνουν από έναν τοίχο υπνοδωματίου.

Αποδείχτηκε ότι ήταν αλευρόσκοινα, που έτρωγαν έναν απίστευτο θησαυρό βελανιδιών, που πιστεύεται ότι είχε συγκεντρωθεί από ένα ζευγάρι δρυοκολαπτών με το εύστοχο όνομα βελανιδόκοκκος.

«Ήταν πραγματικά παράξενο. Δεν είχα δει ποτέ πριν σκουλήκια με βελανίδια», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στο CNN. Αλλά το παράξενο μόλις είχε αρχίσει. Αφού έκανε μια μικρή τρύπα 4 ιντσών στον τοίχο, ο ίδιος είπε ότι τα βελανίδια άρχισαν να ξεχειλίζουν. Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν τρομερά ασυνήθιστο, αλλά «συνέχισαν να έρχονται» είπε.

Συχνά οι δρυοκολάπτες αποθηκεύουν βελανίδια στο εξωτερικό των σπιτιών, μερικές φορές σε υδρορροές βροχής, αλλά σπάνια τα παίρνουν μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Κάστρο ανακάλυψε ότι τα πουλιά έριξαν τους «θησαυρούς» τους μέσα από μια τρύπα στην καμινάδα και μπήκαν στη σοφίτα από μια ξεχωριστή τρύπα, για να φάνε τα αποθέματά τους.

Καθώς έπεφταν από τη σοφίτα, δεκάδες χιλιάδες βελανίδια που συγκεντρώθηκαν από διάφορες κοντινές βελανιδιές γέμισαν την κοιλότητα των τοίχων, όπως εξήγησε. Χρειάστηκε να δημιουργηθούν άλλες τρεις τρύπες στους τοίχους του σπιτιού για να αφαιρεθούν όλα τα βελανίδια, τα οποία τελικά συσσωρεύτηκαν και έφτασαν σε ύψος περίπου 20 μέτρων, όπως εκτίμησε.

Ο Κάστρο και το τριμελές συνεργείο του πέρασαν μια ολόκληρη μέρα για να βγάλουν τα βελανίδια τα οποία πετάχτηκαν καθώς ήταν καλυμμένα με περιττώματα και κομμάτια υαλοβάμβακα από τη μόνωση του τοίχου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ