Trending Now

Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κύκλους για 12 ημέρες στην Κίνα

Η επιστημονική εξήγηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
provata

Κίνα: Το μυστήριο για τα πρόβατα και την κυκλική τους πορεία - Οι θεωρίες συνωμοσίας - Η ασθένεια λιστερίωση - Η επιστημονική εξήγηση

Λύθηκε το μυστήριο πίσω από το viral βίντεο που έδειχνε μια ομάδα από πρόβατα σε φάρμα στην Κίνα να κάνει κύκλους για 12 συνεχόμενες ημέρες.

Παρά τις... θεωρίες συνωμοσίας για το τέλος του κόσμου, επιστήμονες έδωσαν απάντηση βασισμένη στη λογική και μόνο.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η εξήγηση της συμπεριφοράς των προβάτων έχει απολύτως φυσικά αίτια. Μάλιστα, εξήγησαν πως σίγουρα δεν σχετίζεται με την ασθένεια λιστερίωση η οποία μπορεί να προκαλέσει αποπροσανατολισμό στα ζώα και να τα κάνει να διαγράφουν κυκλικές πορείες, καθώς όσα ζώα προσβάλλονται από αυτήν αποβιώνουν σε 48 ώρες.

Η εξήγηση για την κυκλική πορεία των προβάτων

«Φαίνεται ότι τα πρόβατα αυτά είναι στην συγκεκριμένη στάνη για μεγάλη περίοδο και αυτό μπορεί να τα έχει οδηγήσει σε μια στερεοτυπική συμπεριφορά με τον επαναλαμβανόμενο κύκλο λόγω του στρες που τους έχει δημιουργήσει ο επί μακρόν περιορισμός τους» δήλωσε στο Newsweek ο καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας στο πανεπιστήμιο του Gloucester, Ματ Μπελ.

«Αφού ξεκίνησαν κάποια πρόβατα, στη συνέχεια συμμετείχαν και άλλα καθώς πρόκειται για ζώα που ζουν σε κοπάδια και θέλουν να είναι μαζί με "φίλους" τους» πρόσθεσε ο Βρετανός καθηγητής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ