Trending Now

Τουρίστες έκλεψαν γόνδολα για να κάνουν βόλτα στα κανάλια της Βενετίας

Tώρα καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλόπη γόνδολας από τουρίστες στη Βενετία 

Λίγες ημέρες αφότου τουρίστρια πόζαρε γυμνή στα σκαλιά καθεδρικού ναού στο Αμάλφι, δύο Γάλλοι τουρίστες συνελήφθησαν καθώς φέρονται να έκλεψαν γόνδολα στη Βενετία. Το ζευγάρι κατηγορείται ότι έκλεψε γόνδολα από τον σταθμό Ακαντέμια, για να κάνει μια βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι.

Οι δύο τουρίστες συνελήφθησαν όταν τρεις ντόπιοι σε βάρκα παρατήρησαν ότι η γόνδολα κάνει ζιγκ-ζαγκ στο κανάλι, καθώς αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκτός από το γεγονός ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, το ζευγάρι αντιμετωπίζει επίσης αστική υπόθεση για αποζημίωση στον γονδολιέρη.

«Το χρησιμοποιούσαν ως κανό, αλλά η γόνδολα δεν είναι σαν κανό - δεν πηγαίνει ευθεία μπροστά», είπε. «Δεν είναι εύκολη βάρκα για ελιγμούς, κινείται εδώ και εκεί και σταματάει. Την κωπηλατείς όρθιος, με το forcola», είπε ο γονδολιέρης.

Οι γόνδολες δεν είναι φτηνές βάρκες μαζικής παραγωγής. Ο Μπόνγκολο λέει ότι το χειροποίητο σκαλιστό σκάφος του κόστισε 59.000 δολάρια και ξοδεύει 3.000 ευρώ κάθε χρόνο για να το βάφει ξανά, όπως τονίζει το CNN.

Ο δικηγόρος του Μπόνγκο, Αογκούστο Παρέσε, δήλωσε στο CNN ότι ο πελάτης του διεκδικεί αποζημίωση για τα αντικείμενα που φέρεται να πετάχτηκαν έξω από τη γόνδολα, καθώς και για γρατζουνιές και ζημιές στο σκάφος, συνολικού ύψους περίπου 10.000 - 15.000 ευρώ.