Trending Now

O Mr Doodle ολοκλήρωσε το έργο του: Μια έπαυλη σαν ασπρόμαυρο σκίτσο μέσα και έξω (βίντεο)

Πόση μπογιά χρησιμοποίησε;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μr Doodle
O Mr. Doodle έξω από το σπίτι του © ΕPA Pool

Ο άνθρωπος που έβαψε όλο του σπίτι ως doodle

Ο 28χρονος βρετανός καλλιτέχνης Σαμ Κοξ ζωγράφισε ολόκληρο το σπίτι του με μονόχρωμα αφηρημένα σχέδια, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιόρρυθμο έργο τέχνης.

«Πάντα ήθελα να ζω σε ένα σπίτι με σκίτσα», είπε στην Washington Post. «Για μένα είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να δημιουργήσω τέχνη. Το πρώτο που μου έρχεται να κάνω, πιάνοντας στα χέρι μου ένα στυλό, είναι να ζωγραφίζω τέτοια πράγματα».

Ο Κοξ αγόρασε μία έπαυλη 13 δωματίων στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, το 2019, και με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του, τη μεταμόρφωσε σε έναν απόλυτα λευκό καμβά, έτοιμο για να ξεκινήσει τα μαυρόασπρα σκίτσα του. Τα σεντόνια, το κάθισμα της τουαλέτας, τα σκεύη μαγειρέματος, τα φωτιστικά, ακόμη και το ποντίκι του υπολογιστή είναι όλα ζωγραφισμένα με μαύρες κουκκίδες (doodles) – ούτε ένα σημείο δεν έχει μείνει κενό.

Ο Κοξ, γνωστός επίσης ως «Mr. Doodle», δούλεψε ως καλλιτέχνης το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του –μερικά από τα έργα του, μάλιστα, έχουν πουληθεί πολύ ακριβά σε δημοπρασίες στην Ασία. Το όνομά του μπορεί να μην είναι ακόμη πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά είναι πασίγνωστο στον κόσμο της τέχνης και στους θαυμαστές του. Τα doodles του, τα σκιτσάκια του, εμφανίζονται σε πολλά βιβλία ζωγραφικής και σε δημοφιλή μπλουζάκια. 

Το  έργο της ζωγραφικής του σπιτιού τού καλλιτέχνη διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια, εν μέρει λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού στη Βρετανία. Με τη σύζυγό του Αλίνα στην τραπεζαρία τους «Τα lockdown βοήθησαν», είπε στην Washington Post.  Ο Κοξ χρησιμοποίησε 900 λίτρα λευκής μπογιάς, 401 κουτιά μαύρου σπρέι και 286 μπουκάλια μαύρου χρώματος σχεδίασης και χρησιμοποίησε περισσότερες από 2.296 «μύτες» για τα ειδικά στυλό.

Ο νεαρός καλλιτέχνης εξέφρασε την επιθυμία του να κάνει διεθνή έργα σύντομα. Ηδη αναζητά ακόμα μεγαλύτερους «καμβάδες» για να καλύψει με τα σκίτσα του. «Μακάρι να μπορούσα να ζωγραφίσω έναν ολόκληρο δρόμο ή ένα χωριό μια μέρα», είπε. Για τους σνομπ της τέχνης που μπορεί «να μη βλέπουν το ταπεινό σκίτσο ως μια μορφή υψηλής τέχνης», ο Κοξ είπε ότι ενθαρρύνει όσους κάνουν άσχετες, αφηρημένες γραμμές την ώρα των συσκέψεων, να μη θεωρούν ποτέ τη δουλειά τους «μια απλή μουτζούρα», αλλά να ξέρουν ότι «μπορεί να τους πάει μακριά». Ακολου Πηγή: Protagon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ