Trending Now

Ο γηραιότερος αλεξιπτωτιστής της Ευρώπης έκανε στα 88 του το 1.487ο άλμα του

Το μυστικό της καλής του υγείας και ο «ύπνος χωρίς εφιάλτες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξιπτωτιστής
Αλεξιπτωτιστής © Youtube

Αλεξιπτωτιστής ετών 88 έκανε νέο άλμα στη Βοσνία - Η σχέση του με τα extreme sports και ο στόχος του για τα επόμενα χρόνια

Στα 88 του χρόνια ο Ιμπραήμ Καλέσιτς αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι τα extreme sports δεν είναι μόνο για τους νέους, αλλά και για όλους όσοι θέλουν να ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία στη ζωή τους, ανεβάζοντας στα ύψη την αδρεναλίνη. 

«Είναι εξαιρετικό συναίσθημα», δήλωσε στο Reuters ο Ιμπραήμ Κάλεσιτς, ο 88χρονος αλεξιπτωτιστής που μυήθηκε στα extreme sports πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. To σαββατοκύριακο ολοκλήρωσε το 1.487ο άλμα του κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού στη δυτική πόλη Μπίχατς

«Αισθάνομαι σούπερ, ξεκούραστος ψυχολογικά και απολαμβάνω την εξαιρετική παρέα», είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι ασκείται καθημερινά για 15 λεπτά και η γυναίκα του φροντίζει να είναι προσεκτικός με τη διατροφή του.

Ως νεαρός άνδρας, ο Κάλεσιτς εκπαιδεύτηκε σε ένα κέντρο πτήσης στη Σερβία πριν γίνει ο ίδιος εκπαιδευτής άλματος. Το 1963 σημείωσε γιουγκοσλαβικό ρεκόρ, πηδώντας έξω από το αεροπλάνο σε υψόμετρο 5.500 μέτρων. «Είμαι ο γηραιότερος ενεργός αλεξιπτωτιστής στην Ευρώπη», είπε χαμογελώντας και πρόσθεσε: «Θέλω να συνεχίσω για άλλα 10 χρόνια, ώστε να μπω σε ένα βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες ως ο Βόσνιος αλεξιπτωτιστής».

Padobranski skokovi Muhamed Hodzic i Ibrahim Kalesic

Ο Κάλεσιτς έκανε 21 άλματα σε πέντε ημέρες τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού στη βορειοδυτική πόλη Πριεντόρ. Η αερολέσχη Prijedor θα του δανείσει ένα αλεξίπτωτο αρκεί να έχει έγκυρο πιστοποιητικό υγείας. Η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να αποκτήσει το δικό του αλεξίπτωτο και άλλο ένα για την εκπαίδευση νεαρών αλτών. «Είμαι συνταξιούχος χωρίς μέσα για να αγοράσω ένα αλεξίπτωτο και θα ήθελα πολύ να έχω ένα για να εκπαιδεύσω τους μαθητές μου που στη συνέχεια θα με αντικαθιστούσαν σε αγώνες άλματος», είπε ο Καλέσιτς.

«Το αλεξίπτωτο είναι ένα ακραίο άθλημα και απαιτεί συγκέντρωση. Για να είναι κανείς καλά συγκεντρωμένος, πρέπει να κοιμάται καλά και για να κοιμάται καλά πρέπει να έχει ξεκάθαρη συνείδηση ​​ότι δεν έχει προσβάλει ή βλάψει κανέναν και μετά να μπορεί να κοιμάται χωρίς εφιάλτες», είπε ο 88χρονος αλεξιπτωτιστής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ