Trending Now

Η στιγμή που 17χρονος πιλότος έγραψε ιστορία - Έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο (βίντεο)

Ο νεότερος που το πετυχαίνει - Καρέ καρέ η ιστορική προσγείωση στη Βουλγαρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο νεότερος πιλότος που έκανε τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο είναι ο 17χρονος Mack Rutherford. Το ταξίδι του κράτησε 52 ημέρες. Το μήνυμά του.

Τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο ολοκλήρωσε με επιτυχία ένας 17χρονος έφηβος πιλότος. Ο Mack Rutherford έγραψε ιστορία και έγινε ο νεότερος πιλότος που το πετυχαίνει, παίρνοντας το ρεκόρ που κρατούσε ο Travis Ludlow, ένας 18χρονος από τη Βρετανία.

Γεννημένος στο Βέλγιο από Βρετανούς γονείς ο Mack Rutherford είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σόφια τον περασμένο Μάρτιο.

Το αεροπλάνο του προσγειώθηκε ξανά την Τετάρτη (24/8) στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Το βίντεο με την ιστορική προσγείωσή του δεν σταματά να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο νεαρός πιλότος πέρασε από 52 χώρες. Το ταξίδι του κράτησε 5 μήνες. Μεταξύ άλλων βρέθηκε αντιμέτωπος με αμμοθύελλες στο Σουδάν και χρειάστηκε να διανυκτερεύσει σε ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Προερχόμενος από οικογένεια πιλότων, είχε δει τη μεγαλύτερη αδελφή του να γίνεται η νεότερη πιλότος που κάνει τον γύρο του κόσμου. Η Zara είχε ολοκληρώσει το ταξίδι της τον Ιανουάριο. Δύο μήνες μετά ο Mack Rutherford ξεκίνησε τη δική του προσπάθεια, την οποία και ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Με το αεροσκάφος του πέρασε πάνω από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική. «Να ακολουθείτε τα όνειρά σας. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε», το μήνυμά του.