Trending Now

Νέα Ζηλανδία: Φώκια εισέβαλε σε σπίτι, επιτέθηκε στη γάτα και κάθισε στον καναπέ

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fokia

Μία φώκια εισέβαλε σε σπίτι στη Νέα Ζηλανδία, επιτέθηκε στη γάτα της οικογένειας και ξεκουράστηκε στον καναπέ της.

Μια νεαρή φώκια επέστρεψε στη θάλασσα, αφού εισέβαλε σε ένα σπίτι στη Νέα Ζηλανδία, επιτέθηκε στη γάτα που κατοικούσε, παρέμεινε στο διάδρομο για μερικές ώρες, ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν επάνω, και ως εκ θαύματος δεν κατέστρεψε τίποτα.

Η οικογένεια Ross από το Mt Maunganui ήταν κάτι παραπάνω από λίγο έκπληκτη όταν βρήκε τη νεοζηλανδική φώκια στο σπίτι τους, το οποίο απέχει περίπου 150 μέτρα από την ακτή, το πρωί της Τετάρτης.

Ο Phil Ross, ο οποίος τυχαίνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος, δήλωσε ότι ήταν ατυχές το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που δεν ήταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

"Το μεγάλο αστείο είναι ότι αυτή είναι πραγματικά η μόνη οικογενειακή έκτακτη ανάγκη όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένας θαλάσσιος βιολόγος στο σπίτι", είπε. "Πραγματικά έχασα την ώρα μου να λάμψω".

Ο Ross είπε ότι η σύζυγός του, Jenn, σηκώθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο γυμναστήριο. "Καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο, κάτι γαύγισε από κάτω και απομακρύνθηκε. Νόμιζε ότι ήταν ο σκύλος κάποιου ... και δεν το σκέφτηκε και πολύ". Επέστρεψε γύρω στις 7 το πρωί, ανοίγοντας την πόρτα και βρήκε "μια χαριτωμένη μικρή φώκια". "Τρόμαξα λίγο στην αρχή", είπε.

Baby fur seal breaks into New Zealand home

Ο Ross είπε ότι η φώκια είχε καταφέρει να περάσει μέσα από δύο καπάκια για να μπει στο σπίτι. Πιστεύει ότι είχε συναντήσει την γάτα της οικογένειας, την Coco, έξω, αμέσως μετά την έξοδο της Jenn από το ακίνητο, και πιθανότατα βρισκόταν μέσα για μια ώρα.

"Η γάτα θα πήγαινε να υπερασπιστεί την επικράτειά της και προφανώς η φώκια δεν φοβήθηκε τόσο πολύ όσο μερικοί σκύλοι, οπότε η Coco πρέπει να έτρεξε από την πλευρά του σπιτιού, μέσα στο σπίτι, και η φώκια πρέπει να την ακολούθησε".

Η Jenn ξύπνησε τα δύο παιδιά τους, τον Noah, 12 ετών, και τον Ari, 10 ετών, για να έρθουν να δουν "το νέο τους κατοικίδιο".

"Το θεώρησαν ωραίο και αρκετά συναρπαστικό, αλλά αγνοούσαν εντελώς το γεγονός ότι ... δεν είναι πολλοί οι σύντροφοί τους που θα είχαν φώκιες να τους επισκέπτονται στα σπίτια τους".

Η φώκια πέρασε αρκετή ώρα στο σαλόνι και στον καναπέ πριν η Jenn καταφέρει να την οδηγήσει έξω από την μπροστινή πόρτα και στον κήπο. Ένας δασοφύλακας του Τμήματος Προστασίας της Φώκιας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί για να πάρει τη φώκια πίσω στη θάλασσα, μετά από ένα πολυάσχολο πρωινό με κλήσεις που αφορούσαν φώκιες.

Η φώκια, την οποία η οικογένεια ονόμασε "Όσκαρ", σύμφωνα με τη μακρά παράδοση της κοινότητας να δίνει στις φώκιες αυτό το όνομα, αποδείχθηκε ευγενική παρέα, είπε ο Ross, και ευτυχώς δεν είχε αφοδεύσει στο εσωτερικό της. "Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ κακό για τα έπιπλα".

Εν τω μεταξύ, η γάτα Coco είχε καταφύγει στο σπίτι του γείτονα. Όταν επέστρεψε στο δικό της σπίτι, αρνήθηκε να κατέβει κάτω επειδή ήταν "σαφώς αρκετά τραυματισμένη".

Ο Ross είπε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπει κανείς νεαρές φώκιες να περιφέρονται στην περιοχή αυτή την εποχή του χρόνου, επειδή τα μικρά άρχισαν να απογαλακτίζονται και να βγαίνουν μόνα τους.

"Υποθέτω ότι, όπως όλοι οι έφηβοι, δεν παίρνουν απαραίτητα λογικές αποφάσεις".

Ο πληθυσμός των γουνοφόρων φώκιων της Νέας Ζηλανδίας επιστρέφει και αποικίζει ξανά μεγάλο μέρος της προηγούμενης περιοχής εξάπλωσής τους. Όσο χαριτωμένες και αν είναι, οι φώκιες κινούνται γρήγορα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς αν νιώσουν ότι απειλούνται. Μεταφέρουν επίσης μολυσματικές ασθένειες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ