Trending Now

Έπιασε ψάρι γίγας στη Νορβηγία - Δεν μπορούσε να το βάλει στο κατάστρωμα (εικόνες)

Το βάρος του ξεπερνούσε τα 170 κιλά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ψάρι γίγας στη Νορβηγία
Το ψάρι γίγας στη Νορβηγία © Daily Mail

Στη Νορβηγία αλιέας έπιασε ένα τεράστιο ψάρι. Ο ιππόγλωσσος είχε μήκος 2,5 μέτρα και βάρος 177 κιλά.

Ψάρι, με μέγεθος που τρομάζει, έπιασε στη Νορβηγία ένας αλιέας. Ο Πολ Στίβενς κατάφερε να πιάσει το γιγαντιαίο ψάρι, το οποίο είχε μήκος 2,5 μέτρα και βάρος 177 κιλά.

Μάλιστα, το ψάρι στη Νορβηγία ήταν τόσο βαρύ, που ο αλιέας δεν μπορούσε να το σηκώσει για να το βάλει στο κατάστρωμα. Έτσι, αναγκάστηκε να το κρατήσει έξω από το σκάφος, προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες.

Από την υπερπροσπάθεια, μάλιστα, όπως δήλωσε, τον πονούσαν οι ώμοι του για τρεις ημέρες. Ο Πολ Στίβενς ψάρεψε το τεράστιο ψάρι στα ανοιχτά των νησιών Λοφότεν, στη βόρεια Νορβηγία.

Υπόγλωσσος το τεράστιο ψάρι στη Νορβηγία που έπιασε ο ψαράς

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το ψάρι είναι ένας ιππόγλωσσος, ο οποίος ζει στα παγωμένα νερά στη Βόρεια Ευρώπη. Για την ιστορία, ο Πολ Στίβενς δεν έσπασε το ρεκόρ στη σχετική κατηγορία. Ο μεγαλύτερος ιππόγλωσσος που έχει αλιευτεί ποτέ, είχε βάρος 232 κιλά.

«Βούτηξα τρεις φορές και τράβηξα το σκάφος περίπου μισό μίλι από την ακτή. Μου πήρε 20 λεπτά για να τα καταφέρω, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είμαι έμπειρος ψαράς» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλες δύο ώρες».

Όπως ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις ένα ψάρι αυτού του μεγέθους». Και εξήγησε: «Υπάρχει μια φόρμουλα για τη λήψη των μετρήσεων ενός μεγάλου ψαριού και για τον υπολογισμό του βάρους του, την οποία και χρησιμοποίησα».

Ο Πολ Στίβενς αδυνατούσε να ανεβάσει στο σκάφος το ψάρι γίγας στη Νορβηγία
Ο Πολ Στίβενς αδυνατούσε να ανεβάσει στο σκάφος το ψάρι γίγας στη Νορβηγία © Daily Mail
Το ψάρι γίγας στη Νορβηγία είχε μήκος 2,5 μέτρα
Το ψάρι γίγας στη Νορβηγία είχε μήκος 2,5 μέτρα © Daily Mail

«Έπειτα το ξαναέβαλα στο νερό. Ένα ψάρι τέτοιου μεγέθους είναι σίγουρα πολύ μεγάλης ηλικίας -ανάμεσα στα 70 με 90 έτη» τόνισε ακόμη ο ψαράς στη Νορβηγία που έπιασε το τεράστιο ψάρι. Και κατέληξε: «Ήταν λίγο συγκινητικό γιατί έχω περάσει πολλά χρόνια, προσπαθώντας να πιάσω ένα τέτοιο ψάρι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ