Trending Now

Πυρκαγιά στη Πεντέλη: Γιατί η οικία Στεφανίδη έγινε trend στο Twitter

Η απειλή από τη φωτιά και ο πολιτικός καβγάς για τη διάσωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη, το σπίτι της Κατερίνας Στεφανίδη, οι αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια και οι δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια

Πολιτικές προεκτάσεις και έντονη αντιπαράθεση πυρόδοτησε η δημοσιοποίηση της κατάστασης του σπιτιού της αθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από την πυρκαγιά της Πεντέλης. 

Η μητέρα της Ολυμπιονίκη, Ζωή Βαρέλη σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι έβλεπε στην τηλεόραση το σπίτι της στην Παλλήνη να καίγεται, ωστόσο το οίκημα γλίτωσε τελικά από το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς.

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη εάν προκάλεσε αναστάτωση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μπορεί εκείνοι να στάθηκαν τυχεροί, όμως άλλες οικογένειες στον συγκεκριμένο δρόμο είδαν τα σπίτια τους να καίγονται.

«Έφυγα στις 4.30, όταν η αστυνομία μας είπε να το κάνουμε. Ο σύζυγος όμως έμεινε, όπως έμειναν και κάποιοι άλλοι άνδρες της γειτονιάς. Είχαμε μία επικοινωνία, κάποια στιγμή μου είπε έρχεται η φωτιά. Βοήθησαν όλοι οι άνδρες από εκείνη την πλευρά, ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική, αλλά εάν δεν ήταν αυτοί εδώ δεν θα είχε γίνει η διάσωση των σπιτιών. Βοήθησε και η πυροσβεστική. Κάποια στιγμή μου λένε βάλε αυτό το κανάλι, είναι στο δρόμο σου και καίγεται το σπίτι σου. Εγώ έβαλα αυτό το κανάλι, είδα το δρόμο και πολύ φωτιά. Για αυτό έγραψα ότι καίγομαι και το βλέπω live στην τηλεόραση. Έγινε παρεξήγηση. Κάηκαν όμως 4-5 σπίτια στην οδό Χειμάρρας και δεν είναι τυχαίο. Το δικό μου το σώσαμε. Ζητάω συγγνώμη αν αναστάτωσα κόσμο. Δεν είναι όλα καλά για όλο τον κόσμο».

Η Ζωή Βαρέλη είχε γράψει λίγο νωρίτερα: «Καιγόμαστε! Ένα πυροσβεστικό στην Χειμάρας», ήταν η πρώτη ανάρτηση που έκανε, και λίγο αργότερα σημείωσε «Βλέπω live στον alpha να καίγομαι. Το νερό τελείωσε». 

Αλλά και ο πατέρας της Κατερίνας Στεφανίδη εμφανίστηκε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «ALPHA Τώρα» απ όπου επιτέθηκε στον Γιώργο Πατούλη.

«Η σύζυγός μου έκανε έκκληση γιατί δεν υπήρχε κανένα Πυροσβεστικό. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κύριο Πατούλη, γιατί είναι ένας άχρηστος Περιφερειάρχης, επώνυμα το λέω. Πρέπει να παραιτηθεί αυτή την στιγμή, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος που έχει πάνω του λίγη τσίπα. Ήξερε μόνο να κατηγορεί στις άλλες κυβερνήσεις, την προηγούμενη Περιφερειάρχισσα. Και τώρα είναι ανύπαρκτος. Το μόνο που έκανε είναι να βγάζει φωτογραφίες» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Αττικής

Το ζήτημα πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η ίδια η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, με ανάρτησή της στο twitter αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε η οικογένεια της και «έβγαλε το καπέλο» στον πατέρα της. Με ανάρτηση της στο Twitter, υποκλίθηκε στον πατέρα της που έσωσε το σπίτι τους από την φωτιά στην Παλλήνη ενώ παράλληλα είχε «κόντρα» με χρήστες που την ειρωνεύτηκαν, χαρακτηρίζοντας έναν εξ αυτών «πολιτικοποιημένο γουρούνι». 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα είπε εναντίον του ο Γιώργος Στεφανίδης. O κ. Πατούλης εξέφρασε τη λύπη του για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πατέρας της Ολυμπιονίκη, θεωρώντας ότι έβγαλε «τοξικό και μηδενιστικό μίσος», λόγω της «οικογενειακής τους ενασχόλησης με την παράταξη της Ρένας Δούρου».