Trending Now

«Έτρεχαν σαν να τους κυνηγούσε ο Γκοτζίλα» - Το viral video με θαλάσσιους ελέφαντες και λουόμενους

Τι λένε οι ειδικοί για τη συμπεριφορά των θηλαστικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Θαλάσσιοι ελέφαντες βγήκαν σε παραλία του Σαν Ντιέγκο και άρχισαν να κυνηγούν τους λουόμενους. Δείτε τα στιγμιότυπα.

Αναστάτωση προκάλεσαν δύο θαλάσσιοι ελέφαντες σε παραλία της Νότιας Καλιφόρνια, όταν άρχισαν να κυνηγούν τους λουόμενους. Το βίντεο από την παραλία La Jolla έχει γίνει viral.

Οι ναυαγοσώστες της παραλίας κάλεσαν τον κόσμο να μείνει μακριά τους και δευτερόλεπτα αργότερα οι θαλάσσιοι ελέφαντες χάθηκαν στο νερό. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή εμφανίζονται θαλάσσιοι ελέφαντες.

Οι Αρχές συνιστούν στους λουόμενους να μένουν σε απόσταση από αυτά και οι ναυαγοσώστες είναι πάντα σε ετοιμότητα, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν θα τραυματιστεί.

Ο ειδικός για τους θαλάσσιους ελέφαντες, Eric Otjen, ανέφερε ότι η συμπεριφορά που επέδειξαν τα θηλαστικά ήταν φυσιολογική, καθώς τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου ξεκινά η περίοδος αναπαραγωγής και τα αρσενικά βρίσκονται σε αντιπαλότητα.

«Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Ο λόγος για τον οποίο το βίντεο έχει εκατομμύρια προβολές είναι επειδή όλοι τρέχουν σαν να τους κυνηγά Γκοτζίλα», πρόσθεσε ο Eric Otjen.

Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, οι θαλάσσιοι ελέφαντες βγαίνουν στην ακτή προς αναζήτηση τροφής, αφού υποφέρουν από έλλειψη φυσικών θηραμάτων που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων.

Πηγή: The Guardian