Trending Now

Εταιρεία στην Ιαπωνία πλήρωσε 4.100 ευρώ για 15 κεράσια (βίντεο)

Τα αγόρασε μαζί με την κασετίνα τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα 15 κεράσια στην Ιαπωνία κόστισαν 4.100 ευρώ. Η τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία για τη συγκεκριμένη σπάνια ποικιλία.

Στην Ιαπωνία, τιμή - ρεκόρ έπιασαν 15 κεράσια, τα οποία ανήκουν σε μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία. Τα κεράσια πωλήθηκαν στην αγορά του Χατσινόχε. Η εταιρεία χονδρικού εμπορίου που τα αγόρασε, κατέβαλε 600.000 γεν, ήτοι... 4.100 ευρώ.

Τα Aomori Heartbeat θεωρείται κορυφαία ποικιλία με εκπληκτική γλυκιά γεύση και μεγάλο μέγεθος (πάνω από 3,1 εκατοστά το καθένα). Τα 15 κεράσια που αγοράστηκαν για 4.100 ευρώ στην Ιαπωνία ήταν τοποθετημένα σε κασετίνα. Το καθένα στοίχισε 273 ευρώ και κάτι ψιλά. Ιαπωνικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το προηγούμενο ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ποικιλία κερασιών ήταν 450.000 γεν και είχε καταγραφεί έναν χρόνο νωρίτερα.

Ποιος πλήρωσε 4.100 ευρώ για 15 κεράσια στην Ιαπωνία

Η Ναγκατσούκα Σέικα, η εταιρεία χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα στην περιφέρεια Τσίμπα (Chiba), ήταν αυτή που έδωσε τα περισσότερα για τα 15 κεράσια στη δημοπρασία.

«Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού» ξεκαθάρισε η πρόεδρος της εταιρείας, Κιόκο Ναγκατσούκα. Και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα».

Τα 15 κεράσια θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τους καταναλωτές σε κατάστημα της εταιρείας κοντά στο Τόκιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις