Trending Now

«Εσείς ποιον αριθμό βλέπετε;» - Το παζλ με την οπτική ψευδαίσθηση

Έχει γίνει viral στο Twitter

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον αριθμό που κρύβεται στην εικόνα ψάχνει να βρει το Twitter
Τον αριθμό που κρύβεται στην εικόνα ψάχνει να βρει το Twitter @Benonwine/Twitter

Οπτική ψευδαίσθηση με αριθμό που κρύβεται σε παζλ, έχει γίνει viral στο Twitter. Ο γρίφος που έχει κάνει τους χρήστες να τρίβουν τα μάτια τους.

Κατά διαστήματα στο Twitter το ενδιαφέρον στρέφεται σε μια οπτική ψευδαίσθηση που προκαλεί μια εικόνα, η οποία βάζει δύσκολα τόσο στην όραση όσο και στο μυαλό. Αυτήν τη φορά το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο αριθμός που είναι κρυμμένος μέσα σε ριγέ, μαύρους και γκρι κύκλους.

Η ερώτηση είναι απλή: «Βλέπετε κάποιον αριθμό και αν ναι, ποιος είναι αυτός;». Οι σπείρες στην εικόνα καθιστούν δύσκολη την αποστολή, με τα μάτια να δυσκολεύονται να εστιάσουν και να αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό που κρύβεται στην εικόνα, καθώς η μία οπτική ψευδαίσθηση διαδέχεται την άλλη.

Οπτική ψευδαίσθηση στην εικόνα: Πόσα ψηφία έχει ο αριθμός

Σε αυτό το οπτικό παζλ, το οποίο έχει γίνει viral στο Twitter, αρκετοί είδαν «45 283». Κάποιοι έγραψαν ό,τι βλέπουν μόνο τον αριθμό «528». Εσείς; Τι βλέπετε;

Η απάντηση είναι ότι ο αριθμός που βρίσκεται κρυμμένος στην εικόνα έχει 7 ψηφία και είναι ο 3452839.

Τι είναι οπτική ψευδαίσθηση

Οπτική ψευδαίσθηση είναι η παραμόρφωση ενός πραγματικού εξωτερικού ερεθίσματος. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις ταξινομούνται ως απλές ή σύνθετες. Συγκεκριμένα:

  • Οι απλές οπτικές ψευδαισθήσεις αναφέρονται ως μη σχηματισμένες οπτικές ψευδαισθήσεις και στοιχειώδεις οπτικές ψευδαισθήσεις. Αυτοί οι όροι αναφέρονται σε φώτα, χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και μη διακτιτλα αντικείμενα. Αυτά μπορούν να υποδιαιρεθούν περαιτέρω σε φωσφαίνια τα οποία είναι χωρίς δομή, και φωτοψίες οποίες είναι με γεωμετρικές δομές.
  • Οι σύνθετες οπτικές ψευδαισθήσεις αναφέρονται επίσης ως σχηματισμένες οπτικές ψευδαισθήσεις. Είναι καθαρές, ρεαλιστικές εικόνες ή σκηνές όπως άνθρωποι, ζώα, αντικείμενα, μέρη κ.λπ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ