Trending Now

Οι Ιάπωνες «Pyramidos» διασκευάζουν «Του Βοτανικού ο Μάγκας»

Ο κιθαρίστας Rodehihi σε ένα μοναδικό «one man show»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κιθαρίστας από τους «Pyramidos» διασκευάζει το τραγούδι «Του Βοτανικού ο μάγκας». Η μπάντα από την Ιαπωνία που παίζει ελληνικά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.

Οι Ιάπωνες «Pyramidos» έρχονται ξανά στην επικαιρότητα. Το συγκρότημα από την Ιαπωνία που διασκευάζει δημοτικά τραγούδια, λαϊκά και ρεμπέτικα, ξαναχτύπησε, ανεβάζοντας νέα διασκευή.

Έτσι, μετά το «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί», οι «Pyramidos» παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το τραγούδι «Του Βοτανικού ο μάγκας».

Για την ακρίβεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, ο κιθαρίστας της μπάντας, Rodehihi, παίζει όλα τα όργανα σε ένα μοναδικό «one man show». Ρυθμός στα τύμπανα, σταθερότητα στο μπάσο και δεξιοτεχνία στην ηλεκτρική κιθάρα.

Ποιοι είναι οι «Pyramidos» - Ποια τραγούδια έχει διασκευάσει το συγκρότημα από την Ιαπωνία

Το ιδιαιτέρως διαδεδομένο στην Ελλάδα, λόγω της επιλογής του να διασκευάζει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, ιαπωνικό συγκρότημα μουσικής Pyramidos γίνεται συχνά viral στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Oι «Pyramidos» αυτοπροσδιορίζονται ως ένα γκρουπ μουσικών με βαλκανικές και έθνικ επιρροές που αναμφισβήτητα τρέφουν μεγάλη αγάπη ειδικά για το ελληνικό παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι.

Το συγκρότημα «Pyramidos» από την Ιαπωνία έχει γίνει viral στην Ελλάδα, έχοντας διασκευάσει τραγούδια όπως «Τα Καγκέλια» και το «Φωτιά με φωτιά» © YouTube/Rodehihi

Kατά καιρούς έχουν παρουσιάσει τη δική τους εκδοχή σε ελληνικά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, όπως το «Μαρία με τα Κίτρινα», το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου», το «Τσικουλάτα» και φυσικά το... έπος με «Τα Καγκέλια».

Στο ρεπερτόριο των «Pyramidos» περιλαμβάνεται επίσης το τραγούδι του Πάνου Κιάμου «Φωτιά με φωτιά» και το «Πότε Βούδας, Πότε Κούδας» του Νίκου Παπάζογλου, με το κλαρίνο να περνά σε άλλη μουσική σφαίρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις