Trending Now

Ο Fiddler φόρεσε μπλουζάκι Nightfall σε επεισόδιο του «Stargirl»

Το αθηναϊκό death metal συγκρότημα στο στήθος του super hero της DC

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χαρακτήρας Fiddler στην τηλεοπτική σειρά Stargirl με μπλουζάκι Nightfall

Οι Nightfall, το ιστορικό αθηναϊκό metal συγκρότημα, «πρωταγωνιστούν» με t-shirt τους στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Stargirl» της DC.

Η metal αισθητική τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ιδιότυπη αναβίωση σε mainstream κύκλους, αρκεί να κοιτάξεις τα t-shirts που έχουν επιλέξει a-list celebrities. Η Kendal Jenner κάνει βόλτες με μακό Metallica, η Willow Smith με Anthrax, η Hailey Baldwin με Slayer. Ίσως να έχει συμβάλλει σε αυτό άθελά του και ο σουηδός σκηνοθέτης Jonas Åkerlund που ξεκίνησε ως ντράμερ στους Bathory κι έφτασε να σκηνοθετεί βιντεοκλίπ της Madonna.

Μια πρόσφατη στιλιστική επιλογή από τους υπεύθυνους της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Stargirl» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική metal σκηνή, αφού ο χαρακτήρας Isaac Bowin, ο υπερταλαντούχος βιολιστής με τις παράξενες ιδιότητες που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως Fiddler, o ήρωας που υποδύεται ο Hina Khan, εμφανίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο με t-shirt των Nightfall, της αθηναϊκής death metal μπάντας που ίδρυσε ο Ευθύμης Καραδήμας στις αρχές των 90s συμβάλλοντας καθοριστικά στη διάδοση του «σκληρού» ήχου εκτός συνόρων.

Λίγες ώρες μετά την προβολή αρκετοί τηλεθεατές αναζήτησαν ποιο είναι το t-shirt που φορά ο Fiddler, ανακαλύπτοντας πως πρόκειται για το ελληνικό συγκρότημα. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα για το πόσο μεγάλη απήχηση μπορεί να έχει ένα σχήμα που ξεκίνησε από το underground.

Stargirl 2x06 - Eclipso Kills Cindy/Shiv and Isac/Violinist

Το «Stargirl» της DC είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά υπερήρωων που δημιουργήθηκε από τον Geoff Johns και έκανε πρεμιέρα στο stream της DC Universe. Βασίζεται στην υπερηρωίδα της DC Comics, Courtney Whitmore που δημιουργήθηκε από τους Johns και Lee Moder. Η σειρά ακολουθεί τη μαθήτρια λυκείου Courtney Whitmore, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Brec Bassinger, η οποία θα εμπνεύσει μια νέα γενιά υπερήρωων που γίνονται η Justice Society of America.

To αθηναϊκό metal συγκρότημα Nightfall
© Τάσος Ανέστης

Οι Nightfall επέστρεψαν με το νέο τους άλμπουμ «At Night We Prey», τη φετινή χρονιά, αποσπώντας διεθνώς σπουδαίες κριτικές, και υπόσχονται να προσφέρουν την «πιο σκοτεινή νύχτα» της χρονιάς στην πόλη. Οι metalheads αναρωτιούνται ήδη για το τι θα δουν επί σκηνής στην πολυαναμενόμενη συναυλία τους, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Gagarin 205, αφού το γκρουπ φροντίζει οι εμφανίσεις του να είναι κάτι παραπάνω από ένα live. O Fiddler θα μπορούσε να είναι εκεί;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ