Trending Now

Πώς 4χρονος στην Αγγλία έσωσε τη μαμά του με ένα αυτοκινητάκι

Στο πάνω μέρος του παιχνιδιού ήταν γραμμένος ο αριθμός 999 - Κάλεσε όταν είδε τη μητέρα του να καταρρέει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί κρατά αυτοκινητάκι
Παιδί κρατά αυτοκινητάκι © Pixabay

Ένας 4χρονος στο Νότιγχαμ είδε τη μητέρα του να παθαίνει κρίση και να πέφτει στο πάτωμα, και κάλεσε το 999 το οποίο ήταν γραμμένο σε αυτοκινητάκι.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία από την πόλη Νότιγχαμ στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ένας 4χρονος κάλεσε βοήθεια στο 999, όταν είδε τη μητέρα του να παθαίνει κρίση και να καταρρέει μπροστά του.

Ο 4χρονος, ο οποίος έχει πρόβλημα στην ομιλία, είχε ένα αυτοκινητάκι με γραμμένο τον αριθμό 999 στην οροφή του.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της η μητέρα του, Σάρλοτ Καν, ο γιος της, Έσα, σήκωσε το τηλέφωνο, πληκτρολόγησε το 999 και είπε: «Η μαμά μου έπεσε. Μαμά βοήθεια».

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι της οικογένειας, ο μπόμπιρας τούς έδωσε τα κλειδιά της εξώπορτας μέσα από το γραμματοκιβώτιο. Όταν άνοιξαν την πόρτα, ο Έσα τούς έδειξε το αυτοκινητάκι πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο ο αριθμός 999. «Χτύπησα το κεφάλι μου στο ενυδρείο. Το επόμενο που θυμάμαι είναι τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί να με ξυπνούν και να μου εξιστορούν τι συνέβη» ανέφερε επίσης η 25χρονη γυναίκα, που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίησή της για τον τρόπο που αντέδρασε ο γιος της.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο 1η Μαΐου 2021, το μεσημέρι, την ώρα που ο σύζυγος και πατέρας του Έσα βρισκόταν στη δουλειά και η Σάρλοτ ήταν μόνη στο σπίτι με τον 4χρονο. Όπως μετέδωσε το BBC, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας έκανε λόγο για «γενναιότητα και γρήγορη σκέψη».

«Ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό μου» σημείωσε επίσης η 25χρονη μητέρα, προσθέτοντας ότι το τηλεφώνημα είχε διάρκεια 17 λεπτών, ωστόσο οι αστυνομικοί μπορούσαν να καταλάβουν μόνο λίγες λέξεις και φράσεις, εκ των οποίων η βασική ήταν: «Η μαμά έπεσε κάτω».

Ο 4χρονος Έσα και το αυτοκινητάκι με τον αριθμό 999 στην οροφή του

«Οι αστυνομικοί μού είπαν πως θα έπρεπε να ρίξουν την πόρτα, ωστόσο τους έδωσε τα κλειδιά μέσα από το γραμματοκιβώτιο. Απλά ήξερε» εξήγησε, γνωστοποιώντας ότι επιτόπου έσπευσαν και διασώστες, οι οποίοι της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία στο Νότιγχαμ έδωσε βραβείο στον 4χρονο Έσα που τηλεφώνησε στο 999 και έσωσε τη μαμά του
© DILAWER KHAN/BBC

«Έμεινα έκπληκτη από αυτό που έκανε. Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω (…) Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα ήμουν αν δεν είχε ειδοποιήσει» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ