Trending Now

Το «ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη - Τι λένε οι ειδικοί (εικόνες)

Το σπάνιο φαινόμενο που δημιούργησε την εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη - Η οπτική οφθαλμαπάτη που έγινε viral
«Ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη - Η οπτική οφθαλμαπάτη που έγινε viral © David Morris/Cornwalllive

Εντυπωσιακή εικόνα στην Κορνουάλη με «ιπτάμενο» πλοίο στη θάλασσα να γίνεται viral στα social media και τους ειδικούς να εξηγούν τι συνέβη.

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Ντέιβιντ Μόρις στην Κορνουάλη όταν αντίκρισε με έκπληξή του ένα «ιπτάμενο» πλοίο.

Η φωτογραφία που δείχνει το «ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη -μια σπάνια οφθαλμαπάτη- έχει γίνει viral στα social media.

Το ασυνήθιστο οπτικό φαινόμενο σημειώθηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Φάλμαουθ στην Αγγλία, μετέδωσε το BBC. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το πλοίο μοιάζει να... αιωρείται πάνω από τη θάλασσα. Ο μετεωρολόγος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Ντέιβιντ Μπράιν ξεκαθάρισε πως πρόκειται για «αντικατοπτρισμό», ο οποίος συνδέεται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή.

Ειδικότερα, οι «ειδικές ατμοσφαιρικές συνθήκες που κάμπτουν το φως» δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι το πλοίο είναι «ιπτάμενο». Όπως είπε, το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να είναι σπάνιο στην Αγγλία, αλλά πολύ συχνό στην Αρκτική.

Ένα «ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη - Ο αντικατοπτρισμός που έκανε όσους τον είδαν να μην πιστεύουν στα μάτια τους

«Ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη - Ειδικός εξηγεί τι συνέβη

«Οι εν λόγω αντικατοπτρισμοί συμβαίνουν λόγω της καιρικής κατάστασης που είναι γνωστή ως αντιστροφή θερμοκρασίας, όπου ο κρύος αέρας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα με θερμότερο αέρα πάνω από αυτόν» εξηγεί ο μετεωρολόγος του BBC.

Και προσθέτει: «Δεδομένου ότι ο κρύος αέρας είναι πυκνότερος από τον ζεστό αέρα, το φως "κάμπτει" προς τα μάτια κάποιου που στέκεται στο έδαφος ή στην ακτή, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται ένα μακρινό αντικείμενο».

«Ιπτάμενο» πλοίο στην Κορνουάλη - Γράφημα δείχνει τι ήταν αυτό που δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι το πλοίο... αιωρείται

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αντικατοπτρισμοί μπορούν να παράγουν μερικούς διαφορετικούς τύπους εικόνων -εδώ ένα μακρινό πλοίο φαίνεται να επιπλέει ψηλά, πάνω από την πραγματική του θέση, αλλά μερικές φορές ένα αντικείμενο κάτω από τον ορίζοντα μπορεί να γίνει ορατό».

Στην Κορνουάλη (Αγγλία) οδηγοί και πεζοί αντίκρισαν «ιπτάμενο» πλοίο στη θάλασσα

Σημειώνεται ότι κατά διαστήματα εμφανίζεται μια οφθαλμαπάτη που απασχολεί το διαδίκτυο και τους χρήστες στα social media, όπως π.χ η μπαλαρίνα μέσα σε ροζ φλαμίνγκο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ