Trending Now

Αίγυπτος: Διακόσμησε κέικ με γεννητικά όργανα και συνελήφθη

Τα εδέσματα προορίζονταν για πάρτι γενεθλίων σε αθλητικό κλαμπ - Δείτε τις εικόνες που έγιναν viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cake.jpg
Κέικ © Pixabay

Μια γυναίκα στην Αίγυπτο συνελήφθη καθώς ετοίμασε κέικ με σχέδια που παραπέμπουν σε γεννητικά όργανα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Στη σύλληψη μιας γυναίκας στην Αίγυπτο προχώρησε η Αστυνομία με την κατηγορία ότι ετοίμασε και έψησε κέικ που έμοιαζαν με γεννητικά όργανα.

Όπως μετέδωσε το BBC, η σεφ ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας γλάσο σε διάφορα χρώματα, διακόσμησε με γεννητικά όργανα και εσώρουχα διάφορα ατομικά κέικ, τα οποία προορίζονταν για πάρτι γενεθλίων σε ιδιωτικό αθλητικό κλαμπ στην πρωτεύουσα, Κάιρο.

Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, έγιναν viral και ο «ντόρος» που προκλήθηκε, έκανε ορισμένους να αναφέρουν το θέμα στην Αστυνομία. Η σύλληψη της γυναίκας στην Αίγυπτο για τα «απρεπη» κέικ προκάλεσε «τσουνάμι» αρνητικών σχολίων στα social media. Τελικά η σεφ ζαχαροπλαστικής αφέθηκε ελεύθερη, με εγγύηση 319 δολαρίων.

«Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας, με τη στήριξη του κράτους, που θέλει να εξαφανίσει κάθε χώρο προσωπικής ελευθερίας στην Αίγυπτο με το πρόσχημα της διαφύλαξης των αιγυπτιακών οικογενειακών αξιών» τόνισε σε δήλωσή του ο Negad El Borai, 65χρονος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μάχεται για τις ατομικές ελευθερίες και την ελευθερία της έκφρασης στην Αίγυπτο.

keik-gennitika-organa-kairo.jpg

Αρκετοί χρήστες στα social media εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την κίνηση των αρχών στην Αίγυπτο να συλλάβουν τη γυναίκα που διακόσμησε με γεννητικά όργανα τα κέικ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια».

Μηνύματα συμπαράστασης στη γυναίκα που συνελήφθη στην Αίγυπτο για τα «απρεπή» - «άσεμνα» κέικ

Πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που οι σεφ ζαχαροπλαστικής ετοιμάζουν παραγγελίες ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Δεν λείπουν, μάλιστα, και οι περιπτώσεις, όπως ενός φούρνου στη Γερμανία που έψησε κέικ σε σχήμα χαρτιού τουαλέτας, που το τελικό σχέδιο στο γλυκό προκύπτει από την επικαιρότητα (σ.σ. πανδημία κορωνοϊού και άδειασμα των ραφιών στα σούπερ μάρκετ).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ