Trending Now

Gingerbread Bae: Το It Boy του ελληνικού YouTube μιλάει για όλα

Ο Νικόλας Παπαδάκης είναι αγόρι, βάφεται, το ζει σαν social media queen κι απαγγέλλει ένα ποίημα

Συνέντευξη με τον Gingerbread Bae, το It Boy του ελληνικού YouTube: Ο Νικόλας Παπαδάκης μιλάει για το μακιγιάζ, το bullying και το κανάλι του.

Μιλήσαμε με το πιο it boy του ελληνικού YouTube, το οποίο για πρώτη φορά μας συστήνεται ως ποιητής. Ο Gingerbread Bae, ή κατά κόσμον Νικόλας Παπαδάκης, είναι ένα φρέσκο και ταλαντούχο 19χρονο αγόρι, που βάφεται και έχει ως όνειρο να βρεθεί πάνω σε μια σκηνή, όπου 70+ χιλιάδες άνθρωποι θα παραληρούν με τα τραγούδια του, ενώ θα τρέχει η μασκάρά του από συγκίνηση. Σπουδάζει make-up, αλλά θέλει να γίνει μουσικός, αγαπάει τη Lana, όπως λέει, και είναι social media queen, παρότι συχνά βαριέται να κάνει οτιδήποτε ενήλικο, όπως το να απαντά εγκαίρως στα e-mail του, γιατί νιώθει 13 ετών.

Πώς την περνάς την καραντίνα;
Μόλις έβλεπα ένα παιδικό κι έκλαιγα. Είμαι όλη τη μέρα σε έναν καναπέ. Πειραματίζομαι με τη μουσική μου και βάφομαι. Μου αρέσει η καραντίνα γενικά. Αυτοί οι ρυθμοί μου ταιριάζουν καλύτερα, νιώθω ότι ανακαλύπτω τον εαυτό μου. Έχω αποφασίσει να το εκμεταλλευτώ αυτό το διάστημα, όχι μόνο περπάτημα και γυμναστική, αλλά είμαι σε επαφή με τον παραγωγό μου, ώστε να μιξάρουμε νέα κομμάτια, από απόσταση, χωρίς να μπω studio.

Έχεις κάνει βίντεο για την καραντίνα;
Μετά την προηγούμενη καραντίνα, είχα κάνει ένα βίντεο με τίτλο «Αναστήθηκα». Πολλοί το εκμεταλλεύονται σωστά και κάνουν διάφορα βίντεο μέσα στην καραντίνα, τύπου vlogmas. Αλλά εμένα δεν μου βγαίνει έμπνευση να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολύ δύσκολη η περίοδος αυτή και δε βγαίνει και τόσο αβίαστα το χιούμορ. Θα μου πεις, ο καθένας το εκλαμβάνει διαφορετικά…

Δεν σου δίνει ένα κίνητρο παραπάνω η αίσθηση ότι προσφέρεις χαρά με τα βίντεο σου;
Δεν μου βγαίνει, και το κανάλι μου είναι ό,τι μου βγει. Με επηρεάζει ως άνθρωπο να βλέπω στις ειδήσεις συνέχεια να ανεβαίνουν τα κρούσματα, να πεθαίνει ο κόσμος. Δεν το βλέπω ως marketing.

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με το YouTube;
Στην αρχή έκανα σοβαρά βίντεο, κυρίως για την τεχνική του make-up πάνω σε άλλα άτομα. Το πρώτο βίντεο το έκανα στα 16, με μία φίλη μου μετά το σχολείο. Τότε ήταν πολύ hot η εφαρμογή του Tumblr και ήθελα να την κάνω το απόλυτο Tumblr girl, αλλά τελικά μου βγήκε ένα τέρας της φύσης. Αν και τα πρώτα βίντεο ήταν μέτρια, ερασιτεχνικά, τα κρατάω ακόμα στο κανάλι μου, γιατί από εκεί ξεκίνησα και αυτά είναι τα θεμέλια του τι κάνω τώρα.

Και η αγάπη για το μακιγιάζ;
Ούτως η άλλως βαφόμουνα για να καλύψω τα σπυράκια της ακμής. Την πρώτη μου επαγγελματική παλέτα την αγόρασα το 2016, γιατί είχα ενθουσιαστεί με τη Nikkie Tutorials στο YouTube. Αρχικά την έκρυβα σε ένα συρτάρι, επειδή φοβόμουν την αντίδραση των γονιών μου, αν καταλάβαιναν ότι πειραματίζομαι με τις σκιές πάνω μου. Ένα χρόνο μετά ζωγράφισα έναν ουρανό στο πρόσωπο μου, που δεν το λες και ακριβώς γυναικείο μακιγιάζ, και έτσι μπόρεσα να εμφανιστώ. Φανταστείτε, ότι η πρώτη μου επαφή με αγόρι που να βάφεται, ήταν στην κατασκήνωση που πήγα όταν ήμουν Α’ Γυμνασίου. Ένας φίλος μου, ο οποίος είχε ακμή, χρησιμοποιούσε make-up και βαφόταν. Αυτός στο μεταξύ και φουλ αρρενωπός και να παίζει και ποδόσφαιρο, που δεν έχει καμία σχέση προφανώς, αλλά είχα πάθει σοκ. Λέω γίνεται όντως αυτό; Είχα μείνει! Σκέφτηκα, okay, iconic! Εγώ σε μικρή ηλικία, να βλέπω αυτά και να λέω wow... Εντάξει, δεν ήταν βεβαίως κάτι τύπου να βάζει και highlighter και bronzer κλπ, όλα τα πιο εξειδικευμένα, ήθελε απλά να καλύψει τα σπυράκια. Και μπράβο σε οποιονδήποτε θέλει να το κάνει και το κάνει.

Δέχτηκες bullying από το οικογενειακό περιβάλλον;
Η μητέρα μου δυσκολεύτηκε να αποδεχθεί τη διαφορετικότητά μου, μου μιλούσε απότομα και επικριτικά. Φοβόταν για το πώς θα βγω σε μία δύσκολη κοινωνία, μάλλον ήθελε να με προστατεύσει. Η στάση της όμως, άλλαξε τελείως μετά το θάνατο του πατέρα μου. Με εκείνον, αν και δεν έβλεπε το κανάλι μου στο YouTube, κάναμε συνέχεια συζητήσεις, ήθελε να με βοηθήσει να εξελιχθώ, να αγοράσω εξοπλισμό, να φύγω στο εξωτερικό. Ο πατέρας μου ήταν έτσι όπως πρέπει να είναι ένας γονιός. Ένα συνεργείο καθαρισμού είχε, ούτε είχε ταξιδέψει, ούτε έκανε σπουδές στο εξωτερικό. Αλλά με αποδεχόταν εκατό τοις εκατό σε αυτό που κάνω. Με μεγάλωσε για να είμαι αυτό που θέλω, όχι για να με βάλει σε ένα καλούπι. Του άρεσε πάρα πολύ το διάβασμα. Διάβαζε συνέχεια.

Ποιο βιβλίο τον θυμάσαι να διαβάζει;
Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι.

Και τι σου λείπει από τον μπαμπά;
Γενικά πίστευα ότι, και το πιστεύω ακόμα βασικά, αν και μπορεί να ακουστεί λίγο άσχημο, ότι αν τώρα είναι σε αυτό το επίπεδο, είτε το κανάλι μου, είτε γενικά η καριέρα μου, αν ζούσε ο μπαμπάς, θα ήτανε εκατό φορές πιο πάνω. Γιατί ό,τι του έλεγα, αυτός μου το έκανε κατευθείαν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, άμα ήθελε ο γιος του, να κάνει εταιρεία καλλυντικών, τον επόμενο μήνα, θα είχε βρει ήδη τρόπο για το πώς να ξεκινήσω εγώ να κάνω κάτι.

Στο σχολείο πώς ήταν τα πράγματα;
Στο Δημοτικό με λέγανε χοντρό! Αυτό πρώτη φορά το λέω, δεν το 'χω πει ποτέ σε κανέναν, γιατί δε θα το πιστέψει και κανείς και θα φανεί εντελώς άκυρο το να με λένε απλά χοντρό, αλλά ναι, ήταν το μόνο bullying που δέχθηκα, γιατί μη με βλέπετε τώρα που έχω γίνει ντούκι, έχω υπάρξει πολύ χάλια για να πω την αλήθεια. Στο σχολείο ήμουν ένα παχουλό αγόρι, αλλά και τώρα ακόμα, που έχω αδυνατίσει, πάντα μου μένει η άλλη εικόνα για τον εαυτό μου, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Μέχρι Β’ Λυκείου, αν πήγαινα παραλία, έμπαινα, έβγαινα κατευθείαν με πετσέτα και μετά με μπλούζα. Τον τελευταίο χρόνο έχω αρχίσει να έχω αυτοπεποίθηση με το σώμα μου. Δεν είναι θέμα διατροφής ή γυμναστικής. Ακόμα και αν αλλάξει η εικόνα του σώματος σου, όταν για πολλά χρόνια είσαι χοντρός, μετά είναι δύσκολο να το αποδεχτείς. Εννοείται ότι είμαι υπέρ του body positivity κλπ, αλλά είναι δύσκολο. Στο Λύκειο όμως, που το κανάλι μου πήγαινε όντως λίγο πιο καλά, έγινα queen, αυτό.

Θα έκανες ψυχοθεραπεία;
Ως Αιγόκερως είμαι πολύ εγωιστής άνθρωπος για να έχω κάποιον να μου λέει τι να κάνω.

Νιώθεις celebrity;
(γέλια) Όχι, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι έτσι, αν και έχω δεχθεί stalking στο δρόμο από fan, που με ακολουθούσε επίμονα χωρίς να μου μιλάει. Ή ας πούμε, έκανα μια αίτηση για δουλειά στα Starbucks, η οποία απορρίφθηκε εξαιτίας της αναγνωσιμότητας που έχω από το κανάλι μου.

Άρα, ζεις από το YouTube;
Βασικά ζω από τη μάνα μου. Γιατί και ο τεχνικός εξοπλισμός και τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ είναι όλα δική της χορηγία. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το YouTube για τα λεφτά και παρότι πολλοί το έχουν κάνει διαφημιστική υπηρεσία, εμένα απλά κάτι τέτοιο δε μου ταιριάζει. Το ξεκίνησα για να εκφράζω αυτό που είμαι. Με προσεγγίζουν άπειρες εταιρίες. Συνήθως αρνούμαι. Μόνο στο Instagram έχω κάνει κάποιες φωτογραφίσεις με ρούχα που μου αρέσουν.

Τι πιστεύεις ότι έκανε τη μητέρα σου να θέλει να σε μανατζάρει και σου έκανε πρόταση συνεργασίας;
Ούτως ή άλλως, έχει το ύφος της αυταρχικής γυναίκας (γέλια). Η μαμά μου με βοηθάει να απαντάω στα e-mail, να ανεβάζω υλικό στο κανάλι, και γενικά συζητάμε ιδέες και concept. Άλλωστε με έχει μεγαλώσει και ξέρει καλά το χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεσή μου.

Πώς κανονίζεις τους διάσημους καλεσμένους;
Η Φουρέιρα ας πούμε με έκανε follow στο Instagram στα γενέθλια μου και μετά από τέσσερις μήνες ξεκινήσαμε να μιλάμε. Λέγαμε για καιρό να κάνουμε ένα βίντεο και μετά το βίντεο που έκανα με τον Μουτσινά το κανονίσαμε να γίνει. Δεν ήθελα να τη βάψω απλά, μου φαινόταν κάπως βαρετό. Ούτε μπορούσα να της πάρω συνέντευξη σα δημοσιγράφος γιατί δεν το έχω καθόλου και τα έχει πει ήδη όλα. Έτσι σκέφτηκα να με βάφει αυτή, να την κράζω εγώ και να βγάλουμε γέλιο. Και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Δεν το περίμενα.

Ποιον έχεις όνειρο να βάψεις;
Την Ελένη Μενεγάκη! Αν έβαφα τη Μενεγάκη, μετά θα έκλεινα το κανάλι μου, δεν θα με ενδιέφερε, θα έλεγα okay, έφτασα στον τελικό σκοπό μου όσον αφορά το μακιγιάζ, τέλος.

Με την κοινότητα του ελληνικού YouTube έχεις καλή σχέση;
Μέχρι και πριν δύο χρόνια, δεν ήξερα κανέναν Έλληνα. Δεν είχα δει κανένα βίντεο. Ξεκίνησα το κανάλι μου με standards εξωτερικού. Τώρα έχω γνωρίσει κάποιους προσωπικά, αλλά δεν είμαι φίλος με όλους τους συναδέλφους. Το YouTube είναι σαν το σχολείο. Υπάρχει πολύ drama, πολύ κουτσομπολιό.

Υπάρχει ανταγωνισμός;
Από μέρους μου δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Μου είχε γίνει πρόταση να μπω στο Big Brother, αλλά αρνήθηκα με πολλή χαρά. Δεν θα παρότρυνα ποτέ, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, το κοινό μου να παρακολουθήσει ένα reality, που βασίζεται πάνω στον ρατσισμό, στον σεξισμό και στις διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Όταν είχε γίνει χαμός, που ο Κρητικός είχε μιλήσει για βιασμό, έκανα ένα story λέγοντας πόσο χαίρομαι που δεν συμμετέχω, και κάποιοι τότε είχαν πει ότι αναφερόμουν στο Themicorn, αλλά πραγματικά καμία σχέση. Υπάρχουν και πιο σοβαρά προβλήματα. Συνέλθετε λίγο.

Σε είδαμε όμως στο GNTM!
Πικρή ιστορία. Πήγα, μου είπαν ότι είμαι κοντός κι έφυγα. Βέβαια έναν άλλο κοντούλη τον περάσανε. Τέλος πάντων, πήρα και δύο ναι, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες off the record. Μέχρι να παιχτεί το επεισόδιο είχα το άγχος της ζωής μου, γιατί όταν έδωσα τη συνέντευξη ήμουν full χιουμοριστικός, αλλά όταν μπήκα στην audition σοβάρεψα. Πιθανολογώ ότι η Καγιά, επειδή είναι πολύ motherly figure, και μετά το βίντεο που είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια, με είχε αγαπήσει, μάλλον ήθελε να με προστατεύσει, μιας και το παιχνίδι φέτος έγινε φουλ reality. Αλλιώς, δεν ξέρω, δεν με πήρανε, γιατί ξέρω να μιλάω μπροστά σε μια κάμερα. Τι να πω…

Σε ρωτάνε συχνά, είσαι αγόρι ή κορίτσι;
Αγάπες μου, αυτό είναι το αγαπημένο μου! Γιατί μέσα από αυτό μπορείς να βγάλεις πολύ εύκολα χιούμορ και να δείξεις πώς ο κόσμος μπερδεύεται με όλο αυτό. Το γεγονός ότι φοράω ένα eyeliner και μία τέλεια βλεφαρίδα κι ένα πάρα πολύ ωραίο ενυδατικό κραγιόν, δεν σημαίνει ότι είμαι κορίτσι, κατευθείαν. Κατάλαβες; Είναι πολύ αστείο, αλλά παρόλα αυτά, σέβομαι εκατό τοις εκατό το γεγονός, ότι κάποιος μπορεί να μπερδευτεί εάν δεν έχει παιδεία. Ή και όχι, γιατί αυτό δεν είναι καν θέμα παιδείας, είναι θέμα αντίληψης και γενικότερα δείχνει εάν γνωρίζεις τον κόσμο ή όχι. Στο εξωτερικό είναι πιο εξελιγμένα τα πράγματα. Εδώ όμως, αν δουν ένα αγόρι να φοράει κάτι πιο στιλάτο, θα το περάσουν για κορίτσι, δηλαδή θα ρωτήσουν, είσαι κορίτσι ας πούμε και τα φοράς αυτά;

Άρα, αφού ασχολείσαι με το ανδρικό μακιγιάζ, τι make-up θα έκανες σε Τσιόδρα, Χαρδαλιά;
Καταρχάς ποιοι είναι αυτοί; Τον Μητσοτάκη ξέρω μόνο. Θα τον έκανα drug queen άνετα, ροζ φουλ, όλα ρουζ, και μια bubble gum pink περούκα.

Πιστεύεις ότι θα το έκανε ένας Έλληνας πολιτικός αυτό;
Ούτε καν!

Ένας Αμερικανός;
Το κάνει κάθε μέρα ο Trump.

Είσαι απολιτίκ;
Yes, it is!

Αισθάνεσαι πίεση να συμμορφωθείς με τα κοινωνικά πρότυπα;
Μπλιαχ!

Έχεις Tinder;
Ναι! Στο Tinder έχω μια φωτογραφία, που πετάω κάτι σκουπίδια. Στο παρελθόν, που το όνομά μου ήτανε Μούνα Λίζα, είχα μία φωτογραφία, που είχα ζωγραφίσει τη Mona Lisa με καλλυντικά, εντάξει, αποτυχία! Κλαίω…

Τι φοβάσαι;
Μήπως χάσω την έμπνευσή μου.

Τι σε κάνει να κλαις;
Οι αμερικάνικες, δραματικές, ρομαντικές ταινίες.

Ωωωω!
Κανονίζουμε για ταινία, babies μου!

This browser does not support the video element.