Trending Now

Κορωνοϊός: Άκουσε τον Apicos και Σώσε τη γιαγιά (Τα τρία βασικά)

Το επικό άσμα που τα λέει απλά και τραγουδιστά

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Apicos - Σώσε τη γιαγιά (Τα τρία βασικά): Το τραγούδι που διαδίδει με τον πιο απλό τρόπο τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Για τις γιαγιάδες, ρε γαμώτο» είναι η συνθηματική ανάρτηση του μουσικού Θέμου «Apicos» Ρίζου για το επικό τραγούδι «Σώσε τη γιαγιά (Τα τρία βασικά)» που αναρτήθηκε στα social media και με μια μοναδική αίσθηση του χιούμορ αλλά και με έναν μελωδικό τρόπο μεταφέρει το τρίπτυχο «Φόρα μάσκα, πλένε χέρια, μείνε μακριά».

«Το βασικό κίνητρο ήταν η διαμάχη για τη μάσκα που έχει "φουντώσει" - κάπως ανεξήγητα για μένα, αφού μιλάμε για κάτι αυτονόητο. Σκέφτηκα, όπως και με τα προηγούμενα κομμάτια που έγραψα για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ότι το καλύτερο "όπλο" είναι το χιούμορ» απαντά ο ίδιος στην ATHENS VOICE για την απόφασή του να μπει στα NMA Studios και να ολοκληρώσει την καινούργια ιδέα του.

Μετά το άσμα «Ο καριόλης ο ιός» και τα άλλα Τραγούδια της Καραντίνας που εξέφρασαν αρκετό κόσμο τις μέρες του lockdown, ο Θέμoς Ρίζος, γνωστός από τους Picos Apicos & the Piña Coladas που σχηματίστηκαν το Μάιο του 2006 και από τότε πραγματοποιούν τακτικά εμφανίσεις σε live σκηνές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία, με πρωτότυπες διασκευές, τα λέει απλά και τραγουδιστά, την ώρα που άλλοι καλλιτέχνες αναρτούν συνωμοσιολογικές ασυναρτησίες. Disclaimer: Τα ροζ γυαλιά είναι της Νίκης.