Trending Now

Ντιμπέιτ: Μια γάτα και ένας σκύλος διαφωνούν για την καραντίνα

Ένα μαλλιαρό ντιμπέιτ που έγινε viral

Γιάννης Τσάκαλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια γάτα και ένας σκύλος αρθρογραφούν για την καραντίνα και την επόμενη μέρα του κορωνοϊού και φυσικά διαφωνούν για αν πρέπει να μένουμε σπίτι

Οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους
Γράφει μία γάτα

Φτάνει. Η ελληνική οικονομία μπήκε σε ύφεση τον προηγούμενο μήνα. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ένα λογικό σχέδιο για την προστασία της δημόσιας ευημερίας - ενώ σταδιακά θα επιτρέπεται η επιστροφή στην εργασία και, ελπίζουμε, η οικονομία να ξαναβρεί το δρόμο της.

Μα ποιον κοροϊδεύω;

Εκ μέρους των γατών σε όλη τη Γη, απλώς θα πω: Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Είχε πλάκα για λίγο καιρό, αλλά πλέον δεν είναι αναγκαίο. Μας έχει αρρωστήσει αυτή η φάση με την καραντίνα

«Μένουμε σπίτι;» Μα αυτό είναι δουλειά μιας γάτας. Όταν οι γάτες ανακάλυψαν το «Μένουμε σπίτι» οι άνθρωποι έτρωγαν βελανίδια. Εμείς κοιμόμαστε μέσα στο περβάζι, τη γωνιά του καναπέ, το συρτάρι καλτσών μέσα στην ντουλάπα και, αν παίξει καμιά ηλεκτρική, κάτω από το στρώμα, με τα μάτια ανοιχτά. Οι γάτες ξέρουν τι χρειάζεται για να μένουν σπίτι σε τακτική βάση. Απλώς δεν μας ενδιαφέρει να μοιραστούμε το σπίτι μας με όλους τους άλλους.

Μας άρεσε το κονσερβάκι σε απίθανες ώρες; Σίγουρα. Είναι καλό να τρίβεσαι στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ σε όλες τις κλήσεις Zoom; Βεβαίως. Τα ζεστά πληκτρολόγια είναι  και γαμώ τις φάσεις.

Ωστόσο, όλα έχουν ένα όριο. Μια μέρα μέρα μπήκα στην κουζίνα και παρατήρησα κάποιον να στέκεται στο ηλιακό μου σημείο στις 9 π.μ. Τέτοια αγένεια. Αυτό το ηλιακό σημείο είναι  εκεί μόλις για 15 λεπτά τη μέρα!

Σας αγαπάμε (κατά κάποιο τρόπο) και υπομένουμε τα πατ πατ στο κεφάλι, ωστόσο οι γάτες δεν πρέπει ουσιαστικά να είναι τα πιο κοινωνικά πλάσματα. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Μπορεί να χρειάζεστε  έναν τύπο γάτας που απολαμβάνει πραγματικά την ανθρώπινη παρέα. Μπράβο…

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς—
ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ! ΠΡΕΠΕΙ-ΝΑ-ΠΙΑΣΩ-ΤΟ- ΠΟΥΛΙ!

Συγγνώμη. Που είχα μείνει; Α. Η συντριπτική πλειοψηφία των γατιών προετοιμάζεται έτσι ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά. Ή απλά φύγετε από το σπίτι για περισσότερο από κάνα τέταρτο.

Σκεφτείτε το. Όχι για την Ελλάδα και την οικονομία. Για τις γάτες.

Γιατί να μην δουλεύετε μόνιμα από το σπίτι;
Γράφει ένας σκύλος
 
Καθώς η Ελλάδα συζητά την επιστροφή στην εργασία, είναι σημαντικό να μην βιαστείτε. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε αντίθεση με τις εξαιρετικά νόμιμες εκτιμήσεις σχετικά με τη δημόσια ευημερία και την υπεράσπιση ζωών.
 
Και βολτούλες. Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τις βολτούλες.
 
Και μπάλα. Πρέπει επίσης να κυνηγήσουμε την μπάλα. Σωρούς με φύλλα και πολλά άλλα.
 
Κοίτα: Είμαι σκύλος. Δεν είμαι κάνας διανοούμενος. Είμαι ένας υπέροχος, καλός σκύλος, τις περισσότερες φορές, αλλά έφαγα την παντόφλα που ήταν στο χολ. Επιπλέον, χτύπησα το φυτό σε γλάστρα που ήταν στο σαλόνι. Συγγνώμη. Είμαι σκύλος. Τι θα θέλατε να κάνω δηλαδή;
 
Το βασικό είναι: Οι σκύλοι έχουν ανάγκη να μείνετε σπίτι. Αυτές οι προηγούμενες 4-5 εβδομάδες, ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες εβδομάδες της ζωής μας. Είσαι εκεί το πρωί. Είσαι εκεί τη νύχτα. Είσαι εκεί για μεσημεριανό γεύμα. Είναι γαμάτα.
 
Και οι βολτούλες… ποτέ δεν κάναμε τόσες βολτούλες πριν! Υπάρχει η βόλτα στις 8:30 π.μ., η βόλτα στις 11:15 π.μ., η βόλτα στη μία και αν είμαστε τυχεροί, βόλτα στις 9.30 το βράδυ ή και στις 11 το βράδυ!
 
Συνήθως ρίχνετε την μπάλα. Μετά από αυτό παίρνω την μπάλα και σας τη μεταφέρω ξανά. Και μετά ρίχνετε σίγουρα την μπάλα για άλλη μια φορά, και την μεταφέρω ξανά. Και για άλλη μια φορά. Και για άλλη μια φορά. Και για άλλη μια φορά. Ευδαιμονία.
 
Είμαι σίγουρο ότι οι γάτες σας λένε να γυρίσετε στη δουλειά. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε μια γάτα. Είναι αγενή ζώα. Δεν σε σέβονται.
 
Γενικά μας αρέσει να σας έχουμε στην κατοικία. Συνέχεια και για πάντα. Υποσχόμαστε να είμαστε θαυμάσιοι σκύλοι. Ή τουλάχιστον πολύ καλά σκυλάκια.


Μια μορφή αυτών των κειμένων δημοσιέυτηκε αρχικά στην Wall Street Journal. Μου άρεσε πολύ και έκανα μια μετάφραση / ελεύθερη απόδοση. Το ποιος έχει δίκιο τελικά θα το αποφασίσει ο... Μητσοτάκης ;-).