Trending Now

Ο γύρος του κόσμου σε καραντίνα (video)

Σαν σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα Υόρκη, Βενετία, Παρίσι. Δείτε το βίντεο με τους πιο πολυσύχναστους δρόμους άδειους.

Βρισκόμαστε στο κομβικό εκείνο σημείο που α) οι μηχανές εμφανίζονται και γίνεται ένας πόλεμος-μακελειό 3D β) έρχεται ο Κάπτεν Πλάνετ να μας σώσει (πολύ δύσκολο αυτό το βήτα μιας και δεν έχουμε αφήσει και καμιά σοβαρή δύναμη στη φύση για να την πάρουμε με το μέρος μας) γ) πέφτουν οι τίτλοι τέλους και όπως συμβαίνει με τις ταινίες του Γκας βαν Σάντ μένουμε με την απορία τι στο καλό έγινε τελικά. 

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι τα πλάνα αν δεν είναι παρμένα από ταινία -που δεν είναι- τότε τα πράγματα είναι πολύ περίεργα. Ο κόσμος αλλάζει, μαζί του και εμείς. Ή τουλάχιστον αυτό πρέπει να συμβεί.


Μια άδεια 5th Avenue, ένας έρημος Πύργος του Άιφελ, μια γαλήνια και -με ψάρια πλέον αφού μειώθηκε η μόλυνση- Βενετία το μόνο που ουσιαστικά θέλουν να μας δείξουν είναι ότι ίσως δεν μας αντέχουν όλους μαζί. Ναι. Δεν μπορούν να μας υποστηρίξουν. Χρειάζονται και εκείνες την ηρεμία τους. Γι αυτό όταν τελειώσει όλο αυτό και αν δεν βρεθούμε θεατές ή ήρωες των τριων παραπάνω περιπτώσεων τότε ας σκεφτούμε σοβαρά να δίνουμε πού και πού το χρόνο του και στον δρόμο να αναπνεύσει. Μπορεί -ή μάλλον σίγουρα- να το έχει ανάγκη.