Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 300

Μετά από πολύ χρόνο –χρόνια– ενδοσκόπησης και το τέλος μιας σχέσης...

Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 300
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

»Μετά από πολύ χρόνο –χρόνια– ενδοσκόπησης και το τέλος μιας σχέσης, θέλησα να το ρίξω έξω. Άρχισα να βγαίνω με τις φίλες μου, να ξενυχτάμε, να βολτάρουμε και ενώ θα θέλαμε πολύ να μιλάμε βρώμικα με παρέα, καταλήγουμε να τρώμε βρώμικα στη Μαβίλη. Περνάμε καλά βέβαια και διασκεδάζουμε. Δεν γίνονται όμως πράγματα... Γιατί το παρελθόν πάντα εμφανίζεται τη στιγμή που στο σενάριο υπάρχει ένα κενό, κι ενώ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου με κάτι φρέσκο ή μόνος σου (μετά από μία σχέση, πρέπει να μείνεις για λίγο μόνος, να δεις και τι πραγματικά θέλεις) επιστρέφεις στους ρόλους που έχεις ξαναπαίξει. Συναισθηματική ανωριμότητα. Δειλία να προχωρήσεις και εγωισμός να κρατήσεις μια σχέση, ενώ έχει τελειώσει. Όντως, η αγάπη πρώτα σε πιάνει στη φάκα, μετά σ’ αφήνει μ... και σου λέει άντε γεια. Πολύ δημοφιλής ατάκα ανδρών τον τελευταίο καιρό, που πολλές φορές δεν μπαίνουν στον κόπο να σου τη λένε, απλά την εφαρμόζουν. Η ζωή ξεπερνάει την τέχνη, και αυτά που γράφεις για τη σειρά είναι αντιπροσωπευτικότατα, συμβαίνουν πολύ χειρότερα.                 - Th.

Μπράβο, πολύ χαίρομαι που το λέτε αυτό για την τέχνη, διότι είναι πολύ σοβαρό να νιώθεις δικαιωμένος όταν έχεις υψηλά οράματα και όταν ονειρεύεσαι να αντικαταστήσεις τα πλακάκια του εξοχικού σου με μια τόσο ακριβή τσιμεντοκονία.

»Μυρτώ, βοήθεια! Με χτυπάνε αλύπητα κατάρες πρώην φίλης γιατί γνώρισα τον πρώην της σε μια άλλη φίλη και αλληλοθαμπώθηκαν (απλά)! Είναι και ο ανάδρομος Ερμής και δεν έχω κομποσχοίνι και όλα με ταλαιπωρούν. Και σε ρωτώ, γιατί όσες γυναίκες γνωρίζω είναι πατήρ υιός και άγιος ο φαλλός;

ΥΓ. Είμαστε όλες ένα μάτσο βιόλες μα σας σιχάθηκε η ψυχή μου, καρκινάκια του πλανήτη σκατοκ*****ες!   - Coocoo25

Την απάντηση θα τη δώσετε εσείς. Με δυο λόγια, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της πρώην φίλης σας. Αν σας πειράξει, σημαίνει ότι κάνατε μαλακία. Αν δεν σας πειράξει, σημαίνει ότι είστε αναίσθητο άτομο. Και στις δύο περιπτώσεις, σόρι, αλλά είμαι με το μέρος της πρώην φίλης.

 

Υ.Γ. Η φιλία δεν είναι λιγότερο εύθραυστη από τον έρωτα (κλεμμένο). Και αν είμαστε καλοί φίλοι, οφείλουμε να διακρίνουμε τις δεύτερες και τρίτες χορδές πίσω από κάτι που φαίνεται απολύτως λογικό. Μιλάω για έναν εντελώς προσωπικό, εσωτερικό πολιτισμό που μας δεσμεύει ηθικά απέναντι σε ζητήματα καρδιάς.

»Αγαπημένη Μυρτώ, τα είχα με κάποιον που νόμιζα ότι μου έκανε μαύρη τη ζωή γιατί με πίεζε η σχέση μας. Τσακωνόμασταν συχνά, εγώ δεν είχα τη διάθεση να προσπαθήσω να έρθουμε πιο κοντά και για να πω την αλήθεια ούτε που μου περνούσε από το μυαλό να ασχοληθώ με ποιον τρόπο μπορούμε να τα βρούμε. Τελικά χωρίσαμε. Εκείνος δεν ξαναεμφανίσηκε ούτε προσπάθησε να με συναντήσει ή να μιλήσουμε έστω τηλεφωνικά. Τον είδα σήμερα το απόγευμα με μια άλλη. Και ξαφνικά θυμήθηκα πόσο καλά περνούσαμε όταν ήμασταν χαλαροί, πόσο γελάγαμε και πόσα ήταν αυτά που μας ένωναν. Είχαμε την ίδια αγάπη για τη μουσική, μας άρεσε και στους δύο το κινέζικο φαγητό, κάναμε πεζοπορία τις Κυριακές και πηγαίναμε σινεμά κάθε βδομάδα. Πώς τα είχα ξεχάσει όλα αυτά θα μου πεις. Έλα ντε. Εγώ δεν έχω κάνει άλλη σχέση (και μια δυο απόπειρες στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία). Και φυσικά τον θέλω πίσω.                                                           - Α.

«Διασχίζουμε το παρόν με τα μάτια δεμένα, το πολύ πολύ μπορούμε να διαισθανθούμε και να μαντέψουμε αυτό που ζούμε τούτη τη στιγμή. Αργότερα όμως, όταν λύσουμε τα μάτια μας, αντιλαμβανόμαστε τι ζήσαμε και κατανοούμε τη σημασία του». Αυτά τα λέει ο θείος μου ο Μίλαν Κούντερα.

 

Υ.Γ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχουμε ανεβάσει πολύ το επίπεδο της στήλης. Σε λίγο θα γράψει κι ο Βέλτσος το πρόβλημά του.

 

»Μυρτώ, σε βαριέμαι πάρα πολύ. Εσένα και τη στήλη σου. Και φυσικά τους ηλίθιους αναγνώστες σου που εδώ καίγεται το μουνί μας και εκείνοι ασχολούνται με τρίχες. Αναρωτιέμαι, αν χρεοκοπήσουμε σα χώρα αύριο μεθαύριο, εσείς θα συνεχίσετε να αναλύετε αν ο ένας κοίταξε τον άλλον με φιλικό βλέμμα ή με ερωτικό υπονοούμενο και αν η γκαβή θα πάει τελικά με τον ηλίθιο ή με τον ροκά; Έλεος. 

 

Υ.Γ. Έχεις πάρει την κατηφόρα με τα ηλίθια τραγούδια και τα σίριαλ που γράφεις!!!

Μη φωνάζετε νυχτιάτικο, καλέ, μες στη γειτονιά.

 

Υ.Γ. Με βαριέστε, με βαριέστε αλλά όλο πίσω μου τρέχετε, βλέπω. Χε χε, καλά να πάθετε. Τα Μυρτουδόνια προκαλούν εξάρτηση. Όπως τα Xanax. A

Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά, ή στο fax της A.V., ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη «Μίλα μου βρώμικα».