Trending Now

«Τρελάθηκε» το Twitter με την Γκρέτα του προηγούμενου αιώνα

Μια φωτογραφία έχει ανακινήσει θεωρίες συνωμοσίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ μια ταξιδεύτρια του χρόνου; Ένα κορίτσι του 1898 στον Καναδά είναι φτυστή η Σουηδέζα ακτιβίστρια.

Η New York Post δημοσιεύει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από περισσότερα από 120 χρόνια και το twitter έχει πάρει φωτιά. Στη φωτογραφία φαίνεται ένα κορίτσι, μια έφηβη, που είναι ολόιδια η ακτιβίστρια της χρονιάς, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η φωτογραφία ξεθάφτηκε από τα αρχεία του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και δείχνει τρία παιδιά σε ένα χρυσωρυχείο του Καναδά. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια φωτογραφία που χρονολογείται γύρω στο 1898. Το κορίτσι της φωτογραφίας έχει την ίδια «στωική και αυστηρή» έκφραση της μαθήτριας που ηγείται του κινήματος για την κλιματική αλλαγή.

Από το αρχείο του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον


«Πώς τολμάτε; Μου έχετε κλέψει τα όνειρα και την παιδική ηλικία με κούφια λόγια σας», είχε δηλώσει η 16χρονη Σουηδέζα από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη σύνοδο κορυφής για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η ομοιότητα της Γκρέτα με το κορίτσι του χρυσωρυχείου του 1898 έχει πείσει πολλούς στο Twitter πως πρόκειται για μια «αθάνατη, ταξιδεύτρια του χρόνου». Λέτε;