Trending Now

Ρινόκερος συναντά το χάρτινο αντίγραφό του και τρομάζει (video)

Το βίντεο έχει ήδη γίνει viral στο διαδίκτυο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αξιολάτρευτη στιγμή που ένας λευκός ρινόκερος τρομάζει από το αντίγραφό του που έχει φτιαχτεί από χαρτόνι.

Μία πραγματικά αξιολάτρευτη και ταυτόχρονα αστεία στιγμή κατέγραψαν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο Songkhla στη νότια Ταϊλάνδη με έναν λευκό ρινόκερο να έρχεται αντιμέτωπος με το χαρτονένιο αντίγραφό του.

Ο 35χρονος ρινόκερος, που ονομάζεται Νατ, συνάντησε ξαφνικά μπροστά του ένα αντίγραφο του από χαρτόνι που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου και δεν ήξερε πώς να τον προσεγγίσει. Στο βίντεο ο ρινόκερος φαίνεται πραγματικά νευρικός να πλησιάζει, να περιεργάζεται και στη συνέχεια να απομακρύνεται από το αντίγραφό του καθώς δεν μπορεί να καταλάβει αν αποτελεί απειλή.

 

 

Όπως εξηγούν τα διεθνή Μέσα, οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο προκειμένου να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του ζώου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρινόκερων, που αφορά στα πέντε ειδή ρινόκερων και στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την μείωση του πληθυσμού τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι ρινόκεροι γίνονται στόχος των λαθροθήρων για το κέρας τους. Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το κέρας σε παραδοσιακά φάρμακά τους, ωστόσο όταν αυτό αφαιρείται από το κεφάλι του ζώου μπορεί να οδηγήσει στον θάνατό του λόγω αιμορραγίας.