Trending Now

Οι 20 πιο παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας του internet

Υιοθετήστε μία ελεύθερα για εποικοδομητικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Νικολέττα Σταμάτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι η Η Beyonce και ο Jay-Z είναι ζόμπι; 20 απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που κανένας μας δεν θα τα αμφισβητούσε, τα θεωρούμε ως de facto αλήθειες και ούτε καν περνάει από το μυαλό μας ότι ίσως δεν ισχύουν. Βασικά, όχι κανένας μας, αφού υπάρχουν κάποιοι - ίσως περισσότερο γενναίοι, ίσως περισσότερο έξυπνοι -, οι οποίοι τολμάνε να κοιτάξουν τις παραδεδεγμένες αλήθειες του κόσμου μας κατάματα και να διακρίνουν το ψέμα που κρύβεται σε αυτές.

Τα συμπεράσματα αυτών των ανθρώπων τα έχουμε ονομάσει θεωρίες συνομωσίας και δεν είναι λίγα, ενώ πολλές φορές ξεπερνάνε κάθε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που έχει περάσει από την μεγάλη οθόνη. Οι παρακάτω είναι περισσότερο εντυπωσιακές από άλλες που κυκλοφορούν, όπως οι σχετικές με τον θάνατο του Κένεντι και την 11η Σεπτεμβρίου. Καταναλώστε ‘τες υπεύθυνα και διαλέξτε και υιοθετείστε την αγαπημένη σας, για να έχετε κάτι να συζητάτε στα οικογενειακά τραπέζια.

1. Οι The Beatles, όπως τους ξέρουμε, δεν υπήρξαν ποτέ. Αυτό που υπήρξε είναι μία σειρά από εναλλασσόμενους ανά τα χρόνια ηθοποιούς, που είχαν τους ρόλους του Τζον, του Πωλ, του Τζορτζ και του Ρίνγκο.

© IMDB


2. Ο Μπαράκ Ομπάμα έλεγχε τον καιρό και δημιουργούσε φυσικές καταστροφές, για να απομακρύνει την προσοχή του κοινού από τις πολιτικές πρακτικές του.

© IMDB


3. Η Γη είναι επίπεδη και ό,τι μας πλασάρουν οι διαστημικές υπηρεσίες ως απόδειξη του αντίθετου είναι το ίδιο αυθεντικό, όσο οι πλανήτες που βλέπουμε στο «Star Wars».

© JooJoo41


4. Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν κάτοχος μίας πύλης σε άλλη διάσταση και ο δεύτερος Πόλεμος του Κόλπου έγινε, ώστε να κλείσουν αυτή την πύλη και να μην επιτεθούν εξωγήινοι στον πλανήτη μας.

© WikiImages


5. Η εφηβική σειρά «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» ήταν παραγωγή των illuminati, με κρυφά μηνύματα στους διαλόγους και την μουσική της, για να οδηγήσουν κάθε νεαρό έφηβο προς τον σατανισμό.

© IMDB


6. Ο Χίτλερ είναι ζωντανός και ήταν ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

© IMDB


7. Έχετε ακούσει για το πείραμα του CERN, με τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων; Ε, λοιπόν, πραγματικός του σκοπός είναι να αφυπνίσει τον αιγύπτιο θεό του θανάτου, Όσιρις.

© DEZALB


8. Αυτό που κάθε βράδυ βλέπεις όταν κοιτάς στον ουρανό, το φεγγάρι, είναι απλά ένα ολόγραμμα. Για ποιον σκοπό και από ποιους τοποθετήθηκε εκεί είναι άγνωστο.

© Pexels


9. Ο ράπερ και σύζυγος της Μπιγιονσέ, Jay-Z, δεν είναι παρά ένα ζόμπι – χρονοταξιδιώτης.

© 2014 Jason LaVeris


10. Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως περίοδο τεσσάρων ημερών είναι στην πραγματικότητα μόλις μία μέρα, αλλά το πνευματικό σου επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό, ώστε να το κατανοήσεις.

© O12


11. Η Γη είναι κούφια και μπορείς να περιηγηθείς στο εσωτερικό της, περνώντας από μία από τις δύο κρυφές πόρτες που βρίσκονται στον βόριο και στον νότιο πόλο της.

© PublicDomainPictures


12. Ήξερες ότι οι δεινόσαυροι έχουν υπάρξει, αλλά ήξερες ότι βοήθησαν και στο χτίσιμο μία πυραμίδας στην Ουκρανία;

© Dariusz Sankowski


13. Για ένα διάστημα κάποιοι πίστευαν ότι η Αποκάλυψη θα γίνει στις 27 Ιουλίου του 2014. Ξέρεις γιατί; Διότι έτσι είπε το Siri (ναι, η εφαρμογή των κινητών).

© IMDB


14. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χάντερ Τόμσον δεν αυτοκτόνησε, αλλά τον σκότωσε εκτελεστής της αμερικανικής κυβέρνησης, λόγω ενός άρθρου που ετοίμαζε για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

© IMDB


15. Το κακό έχει κι αυτό, όπως όλοι μας, το δικό του σπίτι και αυτό βρίσκεται στο Αεροδρόμιο του Ντένβερ.

© skeeze


16. Το μωρό του Λούι Τόμλινσον των One Direction δεν είναι πραγματικά δικό του. Αποτελεί απλά ένα εργαλείο παραπλάνησης, για να μην καταλάβουμε ότι έχει σχέση με τον Χάρι Στάιλς.

© 2013 TriStar Pictures


17. Ο κόσμος μας δεν είναι παρά μία προσομοίωση, σαν εκείνη του Matrix, ενώ δύο δισεκατομμυριούχοι του χώρου της τεχνολογίας προσπαθούν να μας ελευθερώσουν από αυτήν.

© IMDB


18. Θυμάστε την τελευταία προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ, όταν η Χίλαρι Κλίντον αρρώστησε και χρειάστηκε να ακυρώσει μέρος της περιοδείας της; Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έγινε καλά. Πέθανε και αυτή που βλέπουμε έκτοτε είναι απλά ένας κλώνος της.

© United States Department of State


19. Ο Μάικλ Τζάκσον δολοφονήθηκε από την κυβέρνηση του Ιράν, για να πάρει την προσοχή από τις τότε εκλογές της χώρας και τους διαδηλωτές που ήταν ενάντια του προέδρου Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ.

© IMDB


20. Ο Μάικλ Τζάκσον δεν δολοφονήθηκε από την ιρανική κυβέρνηση και βασικά δεν πέθανε ποτέ. Είναι ακόμα ζωντανός, απλά δεν ήθελε πλέον πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. 

© IMDB