Trending Now

Πιλότος κοιμήθηκε στο κόκπιτ και έχασε τον προορισμό του (εικόνες)

Όταν ξύπνησε, το αεροπλάνο είχε διανύσει 46 χλμ. επιπλέον

Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας βρίσκεται η υπόθεση με έναν πιλότο μονοκινητήριου αεροσκάφους, ο οποίος φέρεται να κοιμήθηκε στο κόκπιτ, με αποτέλεσμα να χάσει τον προορισμό του και να καθυστερήσει την παράδοση φορτίου.

Το Piper PA-31 της Vortex Air είχε απογειωθεί στις 8 Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο του Ντέβονπορτ στην Τασμανία και είχε προορισμό τη νήσο Κινγκ. Η απόσταση ήταν 240 χλμ. και σύμφωνα με τα στοιχεία το αεροσκάφος πέρασε πάνω από το αεροδρόμιο χωρίς να προσγειωθεί. Σε απόσταση 46 χλμ. από το νησί, ο πιλότος πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε ύστερα από λίγα λεπτά τη διαδικασία προσγείωσης, την οποία και ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Το σχέδιο πτήσης με τα επιπλέον χιλιόμετρα και την αναστροφή του αεροσκάφους

«Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση κάποιος να αναλάβει αυτήν την πτήση κουρασμένος» εξήγησε σε δηλώσεις του ο Νιλ Χάνσφορντ, ειδικός σε θέματα αεροπορίας, επισημαίνοντας ότι οι κανονισμοί στην Αυστραλία για την εξάντληση των πιλότων είναι πολύ αυστηροί.

Η απομονωμένη νήσος Κινγκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vortex Air, ο πιλότος ήταν και ο μοναδικός επιβάτης στο αεροσκάφος. Η εταιρεία προσθέτει ότι ήταν η πρώτη του πτήση έπειτα από καιρό. Όπως αναφέρει, ο πιλότος είναι έμπειρος και είχε κάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Με πληροφορίες από Sky News