Trending Now

Αυτή είναι η πιο χρονοβόρα δουλειά στο σπίτι

Σιδέρωμα, σκούπισμα, ξεσκόνισμα ή μήπως κάποια άλλη;

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_3412.jpg

Ας υποθέσουμε ότι περπατάς αμέριμνος στον δρόμο και κάποιος σου κάνει αυτή την ερώτηση: «Ποια είναι για σένα η πιο χρονοβόρα δουλειά στο σπίτι;». Σε πρώτη φάση σκέφτεσαι ότι ο χρόνος κυλά ασύλληπτα αργά όταν λιώνεις για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό, οπότε σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Αμέσως μετά, όμως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα θυμηθείς τη μαμά σου και τον φόβο που της δημιουργούσε η ιδέα ότι θα λερώσεις τα ρούχα σου παίζοντας ή τρώγοντας άτσαλα. Τότε τη θεωρούσα κι εγώ υπερβολική, όμως ας μη γελιόμαστε –μεταξύ μας μιλάμε– της έχεις δώσει κι εσύ δίκιο, όταν το πλυντήριο αργεί να τελειώσει και συ θες να πας για ύπνο αντί να απλώνεις καλτσάκια στις 2 το πρωί. Της έχεις δώσει δίκιο, όταν ξέχναγες εκείνη τη μία λευκή αγαπημένη σου μπλούζα έξω και έπρεπε να περιμένεις την επόμενη φορά που θα βάλεις ανοιχτόχρωμα για να την πλύνεις. 

atk_3435.jpg

Ω, ναι! Το πλυντήριο ρούχων είναι σίγουρα η πιο χρονοβόρα διαδικασία για μένα και αναμφισβήτητα εκείνη που με έκανε πρώτη να φωνάξω δυνατά και κάπως δραματικά: «Πού είσαι, μανούλα μου, να μου πεις σε ποιο πρόγραμμα θα βάλω το καλό μου το λινό μου φόρεμα». Ειλικρινά, ήταν η φάση που πίστεψα ότι εκτός από δίπλωμα αυτοκινήτου χρειαζόμουν απαραίτητα και δίπλωμα χειρισμού πλυντηρίου –τόσο πολλά προγράμματα, ρούχα, θερμοκρασίες–, όλα φαίνονται κινέζικα στα πρώτα σου βήματα ως εργένης.
Μετά, λοιπόν, από αυτή τη βαμμένη με ιδρώτα ανάμνηση ακούω αυτούς τους γραφικούς τύπους που λένε κάτι πετυχημένα του στιλ: «Η ζωή θα ήταν καλύτερη χωρίς την τεχνολογία» και βγαίνω από τα ρούχα μου, η γυναίκα. Είναι δυνατόν να πω όχι στην τεχνολογία, εάν αυτή μου λύσει τα χέρια στο μαρτύριο που λέγεται «μπουγάδα»; Και απαντώ: Όχι, βέβαια. Για αυτό κι εγώ ρίχτηκα στις αγορές, για να ανακαλύψω τον νέο μου σύμμαχο. Μου ξεφεύγει τίποτα εμένα, βρε; 

Δεν μοιάζει με ρομπότ και δεν το εφηύρε η ΝΑΣΑ, είναι προσιτό και προσγειωμένο και δεν είναι άλλο από το καινούργιο πλυντήριο QuickDrive™ της Samsung! (χειροκρότημα)
Να ξέρετε, μετά την εγκατάσταση του QuickDrive™ έμοιαζα λίγο με τις κοπέλες στις διαφημίσεις για λευκότερα λευκά, που χαμογελούν και χορεύουν γύρω από τα ρούχα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Όντως έχω καθαρά ρούχα σε 39 λεπτά;

atk_3381.jpg

Μου είπαν: Το QuickDrive™ της Samsung μειώνει το χρόνο της πλύσης κατά 50% σε τέσσερα βασικά προγράμματα.

Το τσέκαρα και ισχύει. Ακόμη και όταν είμαι σούπερ βιαστική, το βάζω στο Super Speed πρόγραμμα και μέσα σε 39 λεπτά έχω πεντακάθαρα ρούχα. Και χωρίς συμβιβασμούς, ούτε στην καθαριότητα, αλλά ούτε και στην ενεργειακή απόδοση, αφού το πλυντήριο αυτό είναι ενεργειακής κλάσης Α+++. Τώρα, το μόνο κακό είναι ότι δεν θα έχω τον περιορισμένο χρόνο μου ως δικαιολογία για να στέλνω τα άπλυτα στη μαμά μου.
Ουφ, και τώρα, Τζένη, ανασκουμπώσου να μάθεις το καινούργιο πλυντήριο! Θεέ μου, πόσα φυλλάδια με οδηγίες χρήσης θα διαβάσω στη ζωή μου; Όχι αυτή τη φορά! Εδώ σου λέει υπάρχει application! Τι σόι κορίτσι της τεχνολογίας είμαι! Κατεβάζεις την εφαρμογή Q-rator™ και έχεις τη λύση στο τσεπάκι σου. Στο κινητάκι σου, ήθελα να πω. Το «Laundry Recipe» σε βοηθάει να διαλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης ανάλογα με τα υφάσματα, που έχεις βάλει στον κάδο, ενώ το «Laundry Planner» σε βοηθάει να ρυθμίσεις τον χρόνο ολοκλήρωσης της πλύσης Τζένη vs Πλυντήριο: 1-0. Επιτέλους, προσαρμόζω το πλυντήριο στο πρόγραμμά μου και δεν προσαρμόζομαι εγώ στο δικό του. Και, για το τέλος, υπάρχει και το «Home Care Wizard», που εντοπίζει προβλήματα εξ αποστάσεως και παρέχει μια εύχρηστη υπηρεσία γρήγορης αντιμετώπισης. Γιατί –κακά τα ψέματα– οι τεχνικοί των πλυντηρίων και οι υδραυλικοί έχουν γίνει πια δυσεύρετοι.

atk_339-2-3-4.jpg

Όντως μπορώ να προσθέσω ένα ξεχασμένο ρούχο κατά τη διάρκεια της πλύσης;

atk_3398.jpg

Κάνω λες και αγόρασα καινούργιο gadget από τη χαρά μου! Ωραία είναι όλα αυτά, Τζένη μου, αλλά τι μπορεί να νικήσει τα κενά μνήμης που έχεις; Ε, ναι. Πάλι ξέχασα να βάλω μέσα την κίτρινή μου μπλούζα. Πφφ, και την ήθελα αύριο. Το QuickDrive™ της Samsung έχει προνοήσει και με το πρόγραμμα AddWash™ μου επιτρέπει μέσα από το επιπρόσθετο πορτάκι εύκολα και γρήγορα να προσθέτω ξεχασμένα ρούχα, επιπλέον απορρυπαντικό ή μαλακτικό, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο κύκλος πλύσης. Εντάξει, αυτό το πλυντήριο είναι σίγουρα custom made και κάνω δημόσια έκκληση στη Samsung να το ονομάσει Τζένη, ή καλύτερα Μανεκέν Τζένη.

atk_3404.jpg

Λοιπόν, εκτός των όσων σας είπα ήδη, υπάρχουν και τεχνολογίες, όπως το Eco Bubble™, η οποία εξοικονομεί ενέργεια με κρύα πλύση. Και, φυσικά, το αγαπημένο πρόγραμμα της μικροβιοφοβικής Τζένης, το «Hygiene Steam» που μόνο με ατμό παρακαλώ, αφαιρεί τους λεκέδες από τα ρούχα και απομακρύνει τη βρωμιά και το 99,9% των βακτηρίων, απενεργοποιώντας τα αλλεργιογόνα. Είναι ή δεν είναι η χαρά της Ελληνίδας μάνας; Και αν, λέμε αν, τύχει να λερωθείς με την πίτσα που έφαγες χθες το βράδυ ή το παγωτό που καταβρόχθισες το απόγευμα (υποθετικά μιλάμε πάντα), μη μου αγχωθείς καθόλου. Η τεχνολογία Bubble Soak αφαιρεί τους δύσκολους λεκέδες για σένα με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα ρούχα εμποτίζονται πλήρως στις φυσαλίδες και, έτσι, οι λεκέδες διαλύονται και αφαιρούνται πιο εύκολα. Λερωθείτε άφοβα, αγαπημένοι μου!

atk_3450.jpg

Μισός χρόνος πλύσης και ο άλλος μισός για σένα...

Σας φιλώ γλυκά και σας αφήνω. Έχω να σκεφτώ πώς θα περάσω τον υπόλοιπο χρόνο μου. Ας τηλεφωνήσω στην κολλητή!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ