Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 446

H πιο καθοριστική σχέση της ζωής μας μπορεί να διαρκέσει και μόλις πέντε λεπτά

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 446
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mila_mou.jpg

Μίλα μου βρώμικα: Η Μυρτώ Κοντοβά απαντά σε ερωτικά αδιέξοδα, sexy απορίες, κρυμμένα μυστικά.

Γεια σου, Μυρτώ! Τα 2 τελευταία χρόνια έκανα 3 σχέσεις που κρατούσαν γύρω στους 3 μήνες. Η τρίτη φορά είναι τώρα, και τώρα δεν μιλάμε και εκείνος μιλάει με μια άλλη, άρα λογικά τέλος. Είναι η πρώτη φορά που θέλω να το προσπαθήσω, που δεν έφυγα όταν δεν μου άρεσε κάτι. Εγώ που πάντα έφευγα, χωρίς να ξέρω το γιατί, αυτό το γιατί τώρα θέλω να το ψάξω μα δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Με αυτόν ξέρω το λάθος μου, δεν τον φρόντιζα και, ενώ ήθελε σιγουριά, εγώ μίλαγα με πολύ κόσμο. Δεν φλέρταρα, πάντα ήμουν φιλική. Μου βγαίνει και λόγω δουλειάς, που έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο. Του είχα πει ότι δεν σήμαινε τίποτα όλο αυτό και προσπαθούσα να το κόψω λίγο. Είμαι 22 και δεν έχω τίποτε σταθερό, τίποτε δεδομένο. Δεν έχω ιδέα πώς να κάνω μια σχέση με έναν άνθρωπο και να το κάνω να δουλέψει. Δεν θέλω να είμαι και άλλο επιπόλαια. Άλλοι μου λένε «μη στενοχωριέσαι, είσαι μικρή και να περνάς καλά» και άλλοι ότι «3 μήνες δεν είναι σχέση και είσαι επιπόλαια». Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια, δεν ξέρω αν υπάρχει αλήθεια, δεν ξέρω πώς να τη βρω. Δεν ξέρω πού να βαδίσω.

Η αλήθεια είναι στο «γιατί» νιώθω αυτό που νιώθω. Γιατί αντιδρώ φεύγοντας, ποιος είμαι εγώ, ποιος είναι ο μηχανισμός μου. Χωρίς κριτική, απλώς με παρατήρηση. Όπου παίζει κριτική, παίζει και ενοχή. Και όπου παίζει ενοχή, παίζει και στρες και ασάφεια και κλειστός ορίζοντας και «κυνηγάω την ουρά μου» και ό,τι να ’ναι. Και όταν πρόκειται για τον «πόνο» του άλλου, ας κρατήσουμε τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό μας.
Υ.Γ. 1 Το πιο εύκολο απ’ όλα: πετάς αεράτα ένα «είσαι επιπόλαια» και καθάρισες – πού να κάθεσαι τώρα να ασχολείσαι με το ψυχογράφημα του καθενός μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού; Λοιπόν, είμαστε ό,τι είμαστε και όποιος θέλει να μας «βοηθήσει», ας μας αφιερώσει λίγα ποιοτικά λεπτά παρατηρώντας και αναρωτώμενος για το «διότι», προτού βγάλει το («ξύλινο» ή αστήρικτο) πόρισμά του.
Υ.Γ. 2 Σχέση είναι όλα. Επίσης, η πιο καθοριστική σχέση της ζωής μας μπορεί να διαρκέσει και μόλις πέντε λεπτά.


Τι νικάει την Αγάπη; Λόγω έμφυτου ρομαντισμού απαντούσα: Τίποτα. Λάθος! Γνωριμία από διαδίκτυο, 24 και 20, Τοξότης και Ζυγός, μηδέν σοβαρές σχέσεις προηγουμένως, both in the closet, με απαιτητικό φιλικό περίγυρο από τη μία και αυστηρότατη οικογένεια από την άλλη (που δυσχέραιναν τις συναντήσεις), με διαφορετικούς χαρακτήρες (λεπτομερής οργανωτικότητα κόντρα σε μια χύμα ανεμελιά), με συχνά μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας (passive-aggressive σιωπηλή ασάφεια vs υπεραναλυτικότητα οριακά παράλογη), με καβγά ανά μήνα, με μια αναπόφευκτη 5 μηνών μεγάλη απόσταση, γνωστή εξαρχής αλλά με συχνά σμιξίματα, με σχολή και πολύ διάβασμα, με με με... Όμως! Love at 1st sight, πάθος, τέλειο σεξ, βόλτες, ταινίες, θέατρα, ποτά, γέλια, δυσκολίες που δένουν, ακαταμάχητη έλξη, επιμονή ενάντια σε δυσκολίες και διαφορές, βαρυσήμαντες ειλικρινείς δηλώσεις («είσαι ο άνθρωπός μου», «όπως και να έρθουν τα πράγματα δεν θα σε χάσω από τη ζωή μου», «πρώτη φορά αισθάνομαι έτσι»), Αγάπη! «Μέτρησα τις πιο βαθιές μας διαφορές κι ήταν η σχέση μας αυτές, ό,τι κι αν γίνει ένα να λες: πως μ’ αγαπάς 1.000 φορές κι εγώ εσένα». Το ακούω πια και δακρύζω. Ένα χρόνο αντέξαμε, αν και φαινόταν νωρίτερα. Το λήξαμε κοινή συναινέσει, δεν αντέχαμε. Τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω. Οξύμωρο, δεν μπορώ ούτε θέλω. Αλλά ούτε γίνεται να ξαναπροσπαθήσουμε. Οπότε; Περιμένω, περιμένουμε, να ξεθυμάνει ο πόνος, να στεγνώσουν τα δάκρυα, να πάψουν οι αναμνήσεις να επιβάλλονται. Δεν γνωρίζω το μετά, το τώρα όμως δεν μου αρέσει. «Όταν θα με καίει της φωνής σου το παράπονο, όταν θα με ψάχνει του κορμιού σου η φωτιά, μόνος με τη νύχτα το σκοτάδι θα μοιράζομαι, δεν με ξεγελάνε της καρδιάς τα μαγικά. Εγώ με την αγάπη μάλωσα». Venceremos!

Venceremos οπωσδήποτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με υπεραναλυτικότητα ή με (σαφείς) σιωπές, με επιμονή ή με αναχώρηση, μαζί ή χωριστά – και πάντως venceremos! Αντέξατε όσο αντέξατε, το λήξατε ως ώριμα παιδιά και, τώρα, το παρακάτω είναι άγνωστο ενώ το παραπάνω νωπό. Οκ. Υπομονή και εγκαρτέρηση. «Ό,τι αξίζει θα σωθεί στου χρόνου την καταστροφή», όπως έγραψε και μια τεράστια μορφή της ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας, που απέσπασε αμέτρητες διακρίσεις στο χώρο της τέχνης, των γραμμάτων και των τεκνών.
Υ.Γ. 1 Αυτό ήταν. Το πλοίο σήκωσε άγκυρες, οι γυαλιστεροί αχινοί περιμένουν να τους πατήσουμε. Να βάζετε αντιηλιακό στις μυτίτσες σας και να μην πετάτε γόπες στις παραλίες. Όσοι μείνετε στην πόλη, απολαύστε την. Κάθε Αύγουστο, η Αθήνα ανακαλύπτει πάντα το τέχνασμα της νωχελικής, σαγηνευτικής συνωμοσίας.
Y.Γ. 2 Καλή αντάμωση (ελπίζω όχι στα γουναράδικα…)


Ερωτικά αδιέξοδα, sexy απορίες, κρυμμένα μυστικά... και στα fm! Το «Μίλα μου βρώμικα» κάνει τα ερωτικά σας θέματα να ακούγονται σαν παθιάρικο τραγούδι στο Athens Voice Radio 102.5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ