Trending Now

Πήγα στο πιο hot ινδικό της πόλης

«Καίγεσαι» να γνωρίσεις το απόλυτο ινδικό, αλλά αποφεύγεις τα καυτερά; Το Pink Elephant είναι σίγουρα hot, αλλά γίνεται spicy μόνο κατά παραγγελία!

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_0071.jpg

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

Το θερμόμετρο ανεβαίνει κι εσύ ψάχνεις να δοκιμάσεις γεύσεις εξωτικές, που θα σε ταξιδέψουν μακριά από το κέντρο της πόλης. Το ινδικό μπορεί να μην είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, όμως κάνεις λάθος. Μπορείς να δοκιμάσεις ινδικά πιάτα και μπαχαρικά στην πιο ήπια εκδοχή τους και να απογειωθείς, χωρίς να βάλεις φωτιά στον ουρανίσκο σου.


atk_0011.jpg

Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του Pink Elephant. Tο απόλυτο ινδικό εστιατόριο με mild επιλογές άνοιξε τον Ιανουάριο στο κέντρο της πόλης, ενώ λειτουργεί ήδη για εφτά χρόνια στο Χαλάνδρι με τεράστια επιτυχία. Ο ιδιοκτήτης, εκτός από πικάντικα φαγητά, έχει και πολλές spicy ιστορίες να μοιραστεί. Ανάμεσά τους κι η δική του, καθώς εγκατέλειψε τη δουλειά του ως τραπεζίτης για να ασχοληθεί με την ινδική κουζίνα, που είχε γνωρίσει από μια καντίνα στον Μαραθώνα. Ναι, καλά άκουσες! Είναι βαθιά χωμένος στην ινδική κουλτούρα και μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να διαλέξεις τα κατάλληλα πιάτα. 

atk_9957.jpg
Μη φοβάσαι, δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία. Αν και το ινδικό λόγω της προεργασίας και των υλικών του είναι συνήθως ακριβό, στο Pink Elephant μπορείς να φας και να πιεις αρκετά με ένα budget των €15/κατ’ άτομο!

atk_9986.jpg
Αχνιστό και πεντανόστιμο Tandoori Chicken, δηλαδή μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με ελαφρά πικάντικη γεύση ινδικών μπαχαρικών.

Το νεοκλασικό κτίριο του Pink Elephant έχει σχεδιαστεί από τον Τσίλλερ το 1870 και έχει ανακαινισθεί με μεράκι από τον ιδιοκτήτη και το crew του μαγαζιού. Βρίσκεται στον πανέμορφο πεζόδρομο της Δερβενίων στα Εξάρχεια κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και μια απλή περατζάδα από το σημείο θα σε πείσει να μπεις μέσα.

atk_9921.jpg

Το εσωτερικό του είναι πολύχρωμο και αυτό αρκεί για να το ερωτευτώ. Κάθε δωμάτιο, μάλιστα, έχει διαφορετικό χρώμα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ιδιοκτήτης: «Οι Ινδοί ανακατεύουν τα χρώματα χωρίς φόβο και λογική». Για να καταλάβεις, το ένα δωμάτιο έχει βαφτεί στο κίτρινο του σαφράν, προσφέροντας μια μοναδική φωτεινότητα στο χώρο. Σε αυτό επέλεξα να κάτσω, καθώς και κορίτσι της άνοιξης. Το έτερο δωμάτιο είναι πράσινο, εμπνευσμένο από το «Saag Aloo», ένα ορεκτικό με σινάπι και σπανάκι. 

atk_9942.jpg

atk_9969.jpg
Έτερο δωμάτιο με το χρώμα της μέντας.

atk_9980.jpg

Δοκίμασε και την premium Cobra!

atk_9972.jpg
Ακόμα και οι τοίχοι με προκαλούσαν να φάω…

Μιας και σας έταξα πικάντικες ιστορίες, όσο ήμουν εκεί έμαθα πως σύμφωνα με την κυρία που νοίκιαζε το χώρο, πριν το Pink Elephant, ο Τσίλλερ σχεδίασε το κτίριο ως ερωτική φωλιά για τους ομόφυλους εραστές του Όθωνα. Ίσως, πάλι, η ιστορία αυτή να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, που όμως προσθέτει μια ιδιαίτερη ερωτική ατμόσφαιρα στον χώρο.

Ας περάσουμε, όμως, στο ζουμί. Στο φαΐ, δηλαδή. Για την ιστορία, τα πιάτα της ινδικής κουζίνας που σερβίρονται στη Δύση ήταν τα πιάτα των μαχαραγιάδων. Πράγματι, αισθάνεσαι βασιλιάς με όλα αυτά τα καλούδια. Επειδή, όμως, εγώ δεν είμαι μαχαραγιάς της Ανατολής (αν και πολύ θα το ήθελα), περιορίστηκα σε γεύσεις γνώριμες, χωρίς πολλά-πολλά καυτερά. Κοριτσάκι, βλέπεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν φανατικά την καυτερή γεύση και, εάν το θελήσεις, σίγουρα θα ικανοποιηθείς από αυτά τα πιάτα. Δίπλα σε κάθε φαγητό στον κατάλογο θα βρεις ενδείξεις με πιπεριές (από μία έως τέσσερις), που δηλώνουν πόσο καυτερό είναι το κάθε πιάτο. Ό,τι παραγγείλλεις ετοιμάζεται επιτόπου, οπότε εάν είσαι φαν των πιο καυτερών και ανήκεις στους «μερικούς που το προτιμούν καυτό» το ρυθμίζεις με τον μάγειρα. Υπήρξαν άνθρωποι στην ιστορία του Pink Elephant που εγκατέλειψαν τρέχοντας τα καυτερά πιάτα τους, αλλά και κάποιοι που σόκαραν ακόμα και τον μάγειρα με τις αντοχές τους στην καψαϊκίνη της πιπεριάς.

atk_9996.jpg

Πάω στο ψητό. Την όρεξη μου άνοιξε το «Daal Makni» που με εντυπωσίασε, αφού δεν περίμενα να τρελαθώ τόσο πολύ με τη γεύση του. Κρεμώδης υφή, με κόκκινες φακές, ντομάτα, φασόλια, βούτυρο και κόλιανδρο. Το σέρβιρα πάνω σε ρύζι basmati και ήταν απλά μαγικό.

atk_0014.jpg

Δοκίμασα, επίσης, από τα μαγειρευτά curries το «Zafrani Korma» (το απόλυτο γυναικείο και παιδικό πιάτο) και το κλασικό κι αγαπημένο «Tikka Masala» με τρυφερές μπουκίτσες και πλούσιες σάλτσες, συνοδευμένα από το «Kashmir Rice», ένα αρωματικό ρύζι με σαφράν και ρεβίθια. Για τις πίτες και τα κρεατικά χρησιμοποιείται ο παραδοσιακός φούρνος tandoor, που ολοκληρώνει το τελικό αποτέλεσμα! 

atk_0025.jpg

atk_0157.jpg
Ως παραδοσιακή ελληνίδα, μου έλειπε το ψωμί από το τραπέζι και έτσι το αντικατέστησα τέλεια με την ινδική πίτα naan με κρεμμύδι και σκόρδο.

Indiko fagito

Το Pink Elephant έχει έναν ακόμα άσο στο μανίκι του. Έχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους vegetarian και τους vegan. Υπάρχει ένδειξη V σε πολλά φαγητά του καταλόγου, που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις. Μπορείς να τα δοκιμάσεις στο κατάστημά τους και να απολαύσεις το ντεκόρ που παραπέμπει σε σκηνικό του bollywood ή take away για να βλέπεις παράλληλα ταινίες bollywood από το σπίτι σου. 

Σας φιλώ, με πικάντικη εσάνς!

atk_0100.jpg

Ευχαριστούμε το Pink Elephant, Δερβενίων 4Α, Αθήνα, 2103632780
Δες περισσότερα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ