Trending Now

Χένρι και Μπαλού: Οι αχώριστοι φίλοι που ταξιδεύουν πάντα και παντού μαζί και έχουν φανατικό κοινό στα social media (εικόνες, video)

Αυτό στο κεφάλι του Χένρι δεν είναι σκούφος, αλλά ο Μπαλού που λατρεύει το μεγάλο κεφάλι του φίλου του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι φιλαράκια και έχουν πολλά κοινά. Ο Χένρι ο σκύλος και ο Μπαλού ο γάτος ήταν κάποτε αδέσποτα και σώθηκαν από τη δύσκολη ζωή των δρόμων. Και οι δύο λατρεύουν τη φύση και τις μεγάλες βόλτες στην εξοχή. Αυτό που κάνει αυτά τα δύο πανέμορφα ζώα ιδιαίτερα είναι ότι είναι ταξιδιώτες με φανατικό κοινό στα social media. Περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης ακολουθούν τον Χένρι και τον Μπαλού στα ταξίδιά τους και στο Instagram.  



Οι «ιδιοκτήτες» του Χένρι και του Μπαλού, Σίνθια Μπένετ και Αντρέ Σιμπίλσκι, χαρακτηρίζουν «σουρεαλιστική» την τρέλα του κόσμου με τα ζώα τους. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Βοστώνη, αλλά είναι φυσιολάτρες που πάντα ένιωθαν ότι η ζωή στην πόλη δεν τους ταιριάζει.

«Θέλαμε να ταξιδέψουμε δυτικά, στα μεγάλα βουνά των ΗΠΑ. Αλλά κολλήσαμε με το Κολοράντο».  Το ζευγάρι πρώτα μεγάλωσε την οικογένειά του υιοθετώντας τον Χένρι. Ο ημίαιμος Χένρι έχει κάτι από γερμανικό ποιμενικό, από χάσκι, από μπόξερ και από τεριέ του Σταφορντσάιρ. «Είχε την ίδια ηλικία με τα υπόλοιπα κουτάβια, αλλά ήταν διπλάσιος σε μέγεθος. Μόλις άνοιξα το κλουβάκι του έτρεξε στην αγκαλιά μου. Αυτός μας διάλεξε».

Ένα χρόνο μετά ο Χένρι απέκτησε λογαριασμό στο Instagram. Σε τρία χρόνια είχε 30.000 ακολούθους, αλλά μόλις μπήκε στις φωτογραφίες ο Μπαλού ο αριθμός των followers εκτινάχθηκε.



Όπως ο Χένρι ο Μπαλού ήταν αδέσποτο που ζούσε σε καταφύγιο ζώων. Είχε άλλα οκτώ αδέλφια. Η μητέρα του δεν ήταν στειρωμένη και ο ιδιοκτήτης της με το που γέννησε η γάτα πήρε τα γατάκια και τα εγκατέλειψε στο δρόμο. «Αμέσως συνδέθηκε με τον Χένρι. Ο Μπαλού τον λατρεύει. Όταν είναι ανήσυχος τον βάζω δίπλα στον Χένρι και αμέσως κοιμάται». Η Σίνθια λέει ότι ο Μπαλού είναι μια ημίαιμη σιαμέζα γάτα που πραγματικά πιστεύει ότι είναι σκύλος.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα ταξίδια του Χένρι και του Μπαλού εδώ