Trending Now

Ο λογαριασμός- κίνημα στο Instagram που καλεί τις γυναίκες να αναγνωρίσουν την αξία τους

Αυτές οι selfies αξίζουν περισσότερο από όσο ζυγίζουν

Έλενα Χάλαρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θέλοντας να αντιταχθεί στα πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με σκοπό να αναδείξει δυναμικές αυθεντικές γυναίκες, η Βρετανή ηθοποιός και παρουσιάστρια Jameela Jamil δημιούργησε το Instagram account “I Weigh”, το οποίο αριθμεί σχεδόν 14k followers.

Έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσει σε ό,τι αφορά σε θέματα body positivity και να ενθαρρύνει κοινό και media να σταματήσουν να κρίνουν την αξία των ανθρώπων -ιδιαίτερα των γυναικών- από το βάρος και την εικόνα τους εν γένει, η Jameela ενθαρρύνει τις γυναίκες να ποστάρουν selfies που θα δείχνουν ότι «αξίζουν περισσότερο από όσο ζυγίζουν».

Στις 16 Μαρτίου η Jameela ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό μια φωτογραφία της στην οποία περιέγραφε το δικό της “I Weigh”: «Ζυγίζω: Μια ωραία σχέση. Καλούς φίλους. Γελάω κάθε μέρα. Αγαπάω τη δουλειά μου. Ζω μια έντιμη ζωή. Είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Μιλάω ανοικτά για τα δικαιώματα των γυναικών. Μου αρέσουν οι ατέλειες μου. Μου αρέσει ο εαυτός μου για όλα αυτά που τα media με καλούν να τον μισήσω.».

Βλέποντας την θετική ανταπόκριση των followers της σε αυτή της την ανάρτηση, η Jameela αποφάσισε να δημιουργήσει την ίδια κιόλας ημέρα ένα Instagram Account αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, ενώ έγραψε:

«Αυτή μου η ανάρτηση δημιούργησε ένα εντυπωσιακό κύμα εκπληκτικών γυναικών οι οποίες μου απάντησαν μέσω των αναρτήσεων τους στα πλαίσια της επανάστασης μας ενάντια στην ντροπή και την εμπάθεια απέναντι στην εμφάνιση μας, που διαπράττουν τα media. Έχω λάβει χιλιάδες (απαντήσεις) και είναι κάτι πολύ όμορφο για να μην το γιορτάσω.  Έχω δημιουργήσει έναν λογαριασμό με το όνομα @I_Weigh  προκειμένου να τις αναρτήσω όλες. Στείλτε μου τη δική σας σε αυτό το λογαριασμό! Έχω κουραστεί να βλέπω γυναίκες οι οποίες αγνοούν όσα είναι σημαντικά για εκείνες, τις ζωές  και τα κατορθώματα τους, απλώς επειδή δεν έχουν «κενό» ανάμεσα στους μηρούς τους. To link βρίσκεται στο bio μου αλλά παρακαλώ ακολουθήστε το λογαριασμό, ώστε να ξεκινήσουμε αυτή την επανάσταση άμεσα και να δείξουμε στη βιομηχανία της μόδας και των media πόσες από εμάς έχουμε βαρεθεί αυτή την κατάσταση.».

Σε αυτό το Instagram Account δεν θα δεις δημοσιεύσεις από ζυγαριές, fitness tips ή καλλίγραμμα μοντέλα, αλλά  γυναίκες (και άντρες!) από όλο τον κόσμο που τολμούν να «απογυμνώσουν» τον εαυτό τους και να «μοιραστούν» δημόσια τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά.