Trending Now

Πώς θα φτιάξουμε μόνες μας τέλειες vague μπούκλες αλά JLo

Όλα τα τρικ για το απόλυτο vague look. Τέτοιο άγχος μην και δεν το πετύχω, ούτε παστίτσιο να έφτιαχνα για πρώτη φορά.

Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

Είναι ένα από τα χτενίσματα που «κλέβει» τις εντυπώσεις όσες φορές και να το δεις, έχει έναν αέρα από άλλη εποχή και σίγουρα το έχεις επιθυμήσει. Ωστόσο, πολλοί το συνδέουν με τις επίσημες εμφανίσεις του κόκκινου χαλιού και δεν το τολμούν στις λιγότερο λαμπερές εμφανίσεις. Δοκίμασέ το σε ένα επαγγελματικό δείπνο ή σε μία βραδινή έξοδο και τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν. 

Step 1: Αφού λούσουμε τα μαλλιά, τοποθετούμε τα προϊόντα περιποίησης που επιθυμούμε και αφαιρούμε όλη την υγρασία με το πιστολάκι μέχρι να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ στεγνά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις ρίζες με μία στρογγυλή βούρτσα, ώστε να δώσουμε τον απαραίτητο όγκο. Extra tip: Όσο πιο στεγνά είναι τα μαλλιά, τόσο καλύτερο και πιο σταθερό αποτέλεσμα θα πετύχεις. Οπότε, λούσου από το προηγούμενο βράδυ και κάνε το χτένισμα την επομένη, ώστε τα μαλλιά σου να είναι εντελώς στεγνά. 

Step 2: Εφαρμόζουμε ένα heat protect προϊόν για να αποφύγουμε τη δημιουργία ψαλίδας και ξεκινάμε να τα χωρίζουμε για να μπορέσουμε να τα περιεργαστούμε. Το κατάλληλο χώρισμα για αυτή την περίπτωση είναι από το ύψος των αυτιών και κάτω, έτσι ώστε να χωρίσουμε τα μαλλιά σε δύο μέρη (δεξιά και αριστερή πλευρά). ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εξίσου απαραίτητο και όχι τόσο γνωστό κόλπο είναι και ο ψεκασμός με λακ ΠΡΙΝ το χτένισμα, καθώς αυτό θα βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα και θα λειτουργήσει ως προστατευτικό της τρίχας. 

Step 3: Ο εξοπλισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά κομμάτια της δουλειάς των κομμωτών. Ωστόσο, στο εμπόριο κυκλοφορούν εύχρηστα εργαλεία σε πολύ καλές τιμές (γύρω στα 30 ευρώ), που έχουν αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα. Γι’ αυτό το χτένισμα χρειαζόμαστε ένα ψαλίδι αρκετά χοντρό (περίπου 30 mm). ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δαγκάνα του ψαλιδιού πρέπει να παραμένει ανοιχτή όσο δημιουργούμε τις μπούκλες για να αποφύγουμε την τσάκιση στην άκρη των μαλλιών. 

Step 4: Έχουμε, αισίως, φτάσει στο επίμαχο σημείο, το χτένισμα. Ξεκινάμε, λοιπόν, τυλίγοντας μια μικρή τούφα (όχι μέχρι την άκρη της) πάνω στο ψαλίδι (με ανοιχτή τη δαγκάνα, όπως είπαμε) και την αφήνουμε εκεί για δέκα περίπου δευτερόλεπτα. Οι μπούκλες πρέπει να έχουν στο σύνολο τους την ΙΔΙΑ ΦΟΡΑ για να μπορούν να χτενιστούν σωστά, αλλά είναι δική σας επιλογή η κατεύθυνση αυτών, δηλαδή προς τα μέσα ή προς τα έξω. Extra tip: Αφού περάσουν τα 10 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε την τούφα των μαλλιών ξετυλίγοντάς τη με τα δάχτυλά μας. Σε καμία περίπτωση, δεν την τραβάμε απότομα από το ψαλίδι. 

Step 5: Σχεδόν τελειώσαμε! Μόλις ξετυλίξουμε την τελευταία μπούκλα, θαυμάζουμε λίγο το αποτέλεσμα, ψεκάζουμε με λακ και αφήνουμε τα μαλλιά για λίγα λεπτά στην ησυχία τους (όσο είναι ακόμα πολύ ζεστά). Στη συνέχεια, χτενίζουμε απαλά με μια βούρτσα και διαμορφώνουμε με τα χέρια μας το επιθυμητό look. Για περισσότερο επίσημο ύφος στερεώνουμε με ένα τσιμπιδάκι τη μία πλευρά των μαλλιών στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 

Νομίζω ότι καταφέραμε να ανταγωνιστούμε με αξιοπρέπεια τους χιλιάδες κομμωτές της JLo! Περιμένω σχόλια και μηνύματά σας για την επιτυχία του χτενίσματος. Σας φιλώ μέχρι την επόμενη εβδομάδα!