Trending Now

Μαθήματα ice skating

Είσαι έτοιμος να μπεις για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από το πιο γιορτινό παγοδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας;

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_8048.jpg

Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου, που αποτελεί αναμφίβολα γροθιά στο κατεστημένο της ενήλικης συμπεριφοράς και νομιμοποιεί κάθε παλιμπαιδισμό. Γιούπι και ξαναγιούπι.

atk_8034.jpg

Πάντα με θυμάμαι, ως παιδάκι, να στέκομαι αυτές τις μέρες κολλημένη στο τζάμι του σπιτιού μου, ανυπομονώντας να δω τις πρώτες νιφάδες χιονιού. Βασικά, ας μην κρυβόμαστε. Ακόμη το κάνω.

split1.jpg

Για όλους εμάς, λοιπόν, που τα σαλέ της Ελβετίας ή οι παγωμένες λίμνες της Β. Ευρώπης δεν είναι ο φυσικός μας χριστουγεννιάτικος προορισμός, και επειδή δεν το κόβω να χιονίζει στην Αθήνα, η τεχνολογία έχει προνοήσει και μας προσφέρει την τεχνητή εμπειρία του πάγου μέσω του ice skating. Είστε έτοιμοι για μια βόλτα στο ωραιότερο παγοδρόμιο της Αθήνας, στο Christmas Factory; 

atk_8063.jpg


Ως γνήσια μαχόμενη δημοσιογράφος, η δραστηριότητα στην οποία επέλεξα να επιδοθώ αυτή την εβδομάδα φάνταζε άκρως επικίνδυνη. Μη σας πω ότι κλήθηκα να αντιμετωπίσω ακόμα και το ενδεχόμενο κάποιας σωματικής κάκωσης. 

atk_8095.jpg


Με συγκίνηση σας ενημερώνω, ωστόσο, ότι έφερα εις πέρας την αποστολή μου και περιπλανήθηκα εντός του παγοδρομίου για αρκετή ώρα (35 ολόκληρα λεπτά) με περισσή άνεση και στιλ. Σας διαβεβαιώνω ότι το καλλιτεχνικό πατινάζ, που εκθειάζει ο κος Κωστάλας, ωχριά μπροστά στις δεινές μου φιγούρες. Ή, τουλάχιστον, έτσι αισθανόμουν. 

atk_8148.jpg

Ice skating Jenny

Σύμμαχός μου σε αυτή την προσπάθεια, το νεοαφιχθέν Nokia 8! Σιγά μη δεν κρατούσα φωτογραφικό υλικό, ως αποδεικτικά στοιχεία. 

atk_8113.jpg

Με μόλις 4,6 χιλιοστά πάχος, το κινητό μου κατάφερε να επιβιώσει από τις άγαρμπες κινήσεις και τις απανωτές πτώσεις στον πάγο, ακριβώς όπως τα πρώτα αθάνατα Nokia, αλλά με έξτρα στιλ και κορυφαίες τεχνικές ικανότητες.

atk_8126.jpg

Άσε που διαθέτει και κάμερα 13MPixel και στις δύο όψεις, που λειτουργούν ακόμη και ταυτόχρονα, τραβώντας τις λεγόμενες «Bothies». Δηλαδή, και κανονική φωτογραφία και selfie με ένα κλικ. Με περηφάνια, λοιπόν, σας παρουσιάζω τις φοβερές μου επιδόσεις στο παγοδρόμιο, ταυτόχρονα με τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατούσε τριγύρω.

atk_8136.jpg

Η εμπειρία του να είσαι ταυτόχρονα και θεατής και πρωταγωνιστής, και φωτογράφος και «φωτογραφιζόμενος», συναγωνίστηκε στα ίσια την εμπειρία της θεαματικής τούμπας μου στο παγωμένο δάπεδο. (Ξέρεις, είναι αυτή η φάση που πέφτεις κάτω, όλοι γυρίζουν να σε κοιτάξουν και γελάνε, κι εσύ από την αμηχανία βγάζεις το κινητό και κάνεις την ωραία και cool για τα social media.)

atk_8208.jpg

img_20171212_134614.jpg

Bothie τραβηγμένη από το Nokia 8!

Συλλογίσου, αγαπητέ αναγνώστη, ότι αν μία εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις, πόσο μάλλον δύο ταυτόχρονες εικόνες διαφορετικών όψεων. Είναι ανεκτίμητο. Κάπου ανάμεσα στην αρνητική θερμοκρασία του πάγου, στο βρεγμένο παντελόνι μου από τις πολλές τούμπες και τις χαμογελαστές εκφράσεις μεγάλων και μικρών, κατάφερα να αποτυπώσω και τη δική μου αντίδραση, τη δική μου ανάγκη για λίγη χριστουγεννιάτικη μαγεία και ίσως για λίγη παιδική αθωότητα…

atk_8191.jpg

img_20171212_134103.jpg

Κι άλλη bothie τραβηγμένη από το Nokia 8 στην έρμη τη φίλη μου, που τσακίστηκε!

Share both sides of your story και get ready για απίθανες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Εμείς τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

img_20171212_133642.jpg

Me and my super crew.


Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ το Christmas Factory, «Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Aθήνα)

atk_8252.jpg

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ