Trending Now

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie σε 5 βήματα

Αν όταν ακούς τη λέξη «selfie» σού έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι απόπειρες που κατέληξαν λίγο χειρότερα από τη μάχη του Βατερλό, τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kedriki-1.jpg

Πώς να βγαίνεις ωραία στις selfies.

Μετά από χρόνια δοκιμών και ταλαιπωρίας, ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου όλα εκείνα τα τρικς και τα τεχνάσματα που θα βοηθήσουν το χαμόγελό σου να λάμψει και τα likes να πέσουν βροχή. 

  • Tip 1: Φωτίζομαι άρα υπάρχω

atk_6986.jpg

Απλά αναλογίσου πόσοι άνθρωποι εργάζονται πίσω από τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις όσων θαυμάζεις, για να πετύχουν τον κατάλληλο φωτισμό και να αναδείξουν το μοντέλο. Με λίγα λόγια, το φως είναι ο βασικότερος παράγοντας για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Φρόντισε, λοιπόν, να εκμεταλλευτείς στο έπακρο το φυσικό φως και να αποφύγεις τους γωνιακούς ή κατά μέτωπο τεχνητούς φωτισμούς. Απλούστατα, βρες το κοντινότερο παράθυρο και άσε το φυσικό φως να πέφτει πάνω σου την ώρα που θα πατήσεις το κλικ στο κινητό. 

  • Tip 2: Το σωστό background είναι η μισή αρχοντιά

atk_6987.jpg

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι απλό, αλλά όχι πάντα κατανοητό. Η τουαλέτα του σπιτιού σου ή της καφετέριας, ξεκάθαρα, δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για να αυτοφωτογραφηθείς. Όσο όμορφο κι να είναι το φόρεμα που αγόρασες, ξεκάθαρα δεν θα αναδειχθεί, αν το φόντο σου υστερεί. Προτίμησε ουδέτερα, μονόχρωμα φόντα, που συνδυάζονται με το κατάλληλο outfit, ή ακόμα καλύτερα ένα ειδυλλιακό τοπίο (δεντράκια, θαλασσίτσες κ.λπ.) που θα προσδώσει περαιτέρω φωτογραφική αξία στη selfie σου.

  • Tip 3: Just be yourself

3-atk_6986.jpg

Έλεος με τα duck faces και τις υπερστημένες φωτογραφίες. Για την τέλεια selfie, είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου. Χαμογέλα, χαλάρωσε, απόλαυσε τη στιγμή και απαθανάτισέ την έτσι ακριβώς όπως την έζησες. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

  • Tip 4: Μελέτησε το πρόσωπό σου (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό)

4-atk_6986.jpg

Αν όταν σε ρωτάνε «Ποιο είναι το καλό σου προφίλ;» απαντάς συνήθως «Δεν ξέρω, δεν απαντώ», να ξέρεις, δεν είμαστε σε καλό δρόμο. Ήρθε η ώρα να μελετήσεις το πρόσωπό σου, φίλε αναγνώστη. Ναι, καλά άκουσες. Μελετώντας το πρόσωπό σου, θα παρατηρήσεις ότι κάποιες γωνίες σου είναι περισσότερο ελκυστικές και κάποιες άλλες λιγότερο. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, θα τοποθετήσεις το φωτογραφικό φακό στο μήκος και το ύψος που θα κολακεύουν την καλύτερη πλευρά σου. Εκ πείρας σου λέω ότι η κατά μέτωπο και η contre plongee γωνία αποκλείεται να αποδώσουν.

  • Tip 5: Photo-shopping therapy

5-atk_6986.jpg

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τα εξώφυλλα που χαζεύεις με τις ώρες έχουν υποστεί τη «μικροεπεξεργασία» τους, μην πω τη «μεγαλοεπεξεργασία» τους. Κυριολεκτικά, γραφίστες και φωτοσπάδες έχουν βγάλει τα μάτια τους. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι με διάφορα free applications που θα βρεις εκεί έξω, μπορείς να επεξεργαστείς τα πάντα μόνος σου και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις. Μέχρι και χρώμα ματιών, σου λέει, μπορείς να αλλάξεις. Απλά θυμήσουν να μην το παρακάνεις και γίνουμε βούκινο. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, κορίτσια και αγόρια!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ