Trending Now

Η καλή νοικοκυρά από τη μακαρονάδα φαίνεται

Το κάναμε κι αυτό. Σαν σωστή νοικοκυρά, μπούκαρα στην κουζίνα (παρά τις ελάχιστες γνώσεις μου) κι έφτιαξα την πιο λαχταριστή μακαρονάδα για τον έρωτα της ζωής μου

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_9134.jpg

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

Πριν ξεκινήσω δυναμικά τη συγγραφή τούτου του άρθρου, θα ήθελε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τα «pin-up girls» με τις μπαντάνες και τα μεγάλα μπράτσα, τις δυναμικές πρωταγωνίστριες του «Sex and the City», μη σας πω και τη Meryl Streep στο ρόλο της στη ταινία «Ο διάβολος φορούσε Prada». Αυτή την εικόνα, που μοχθώ τόσο καιρό να χτίσω και για τον εαυτό μου ως γυναίκα καριέρας, είπα για λίγο να την αφήσω στην άκρη (με πόνο ψυχής, μη νομίζετε) και να μεταμορφωθώ σε καλή νοικοκυρά. Είναι κι αυτή η γιαγιά μου, που μ' έχει φάει με τα «Ποιος θα σε πάρει, βρε, χωρίς να ξέρεις να μαγειρεύεις;». Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που το μανεκέν Τζένη θα μεταμορφωθεί στο απόλυτο παραδοσιακό γυναικείο πρότυπο και όλα αυτά με απώτερο σκοπό να ευχαριστήσω τον καλό μου. Για να δούμε...

atk_8988.jpg

Δύο είναι οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για την αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μη θρηνήσουμε θύματα (τον Σπύρο, δηλαδή, που θα δοκιμάσει τις μαγειρικές μου ικανότητες). Πρώτον και σημαντικότερο, η συνταγή οφείλει να είναι εύκολη, σύντομη και νόστιμη. Και δεύτερον, επειδή είμαστε και κάποιας καλής φυσικής κατάστασης, ο αριθμός των προσλαμβανόμενων θερμίδων να είναι αυστηρά περιορισμένος. Και τότε, κάνοντας ζάπινγκ, έπεσα πάνω στην καινούργια διαφήμιση της νέας σειράς MISKO Ολικής Άλεσης. Είναι πρωτότυπη, είναι vintage και με παρακίνησε να διαπιστώσω μόνη μου τι συμβαίνει με αυτά τα μακαρόνια. Ας ξεκινήσουμε.
atk_9010.jpg

Σπαγγέτι με σάλτσα τομάτας a la Μανκέν Τζένη

Η συνταγή μου:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι MISKO Ολικής Άλεσης
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. κανελάδα/ σιρόπι κανέλας
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • 1 δάφνη
  • 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα

atk_8996.jpg

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρεμμύδι μας και αφού κλάψουμε πικρά το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με ένα κ.γ. κανελάδα και προσθέτουμε την κονσέρβα μας. Συμπληρώνουμε με λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, σε βρασμένο νερό, ρίχνουμε τα σπαγγέτι MISKO Ολικής Άλεσης και τα αφήνουμε να βράσουν 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο βουτυράκι και γαρνίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα. 
atk_9031.jpg

atk_9072.jpg

atk_9093.jpg

img_20171219_181651.jpg

Έτοιμη!
atk_9118.jpg

Κάπου εκεί έξω πιστεύω ότι υπάρχει ένας που προσευχήθηκε για όλους εμάς να αυξηθεί η θρεπτική αξία της αγαπημένης του μακαρονάδας, χωρίς να χαθεί η απίθανη γεύση τους. Και τότε ο Θεός είπε: «Να γίνουν τα μακαρόνια ολικής άλεσης» και η MISKO το άκουσε. 
atk_9122.jpg

Είναι μαγικό πως, ενώ διατηρούν τη μοναδική γεύση τους, είναι ταυτόχρονα πλούσια σε φυτικές ίνες. Και στο λέω εγώ, που μέχρι να τα δοκιμάσω, δεν ήθελα ούτε να πλησιάσω ολικής άλεσης. Αλλά αυτά τα άτιμα τα MISKO Ολικής Άλεσης είναι τόσο νόστιμα, που δεν μοιάζουν με ολικής. 
atk_9134.jpg

1a.jpg

Misko Jenny

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη MISKO που με διευκόλυνε να συνδυάσω τις προτροπές της γιαγιάς μου και τα πρότυπα του Cosmopolitan. Το μαγείρεμα με τη MISKO γίνεται παιχνίδι, είναι εύκολο, γρήγορο, είναι σχεδόν ανέξοδο, νόστιμο, θρεπτικό, και θα χαρίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπα των αγαπημένων σας. Θα ολοκληρώσω αυτό το γαστρονομικό παραλήρημα με ακόμα ένα κλισέ της γιαγιάς μου: «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι». Τι περιμένετε, λοιπόν; Κλέψτε τις εντυπώσεις με ένα καλομαγειρεμένο πιάτο μακαρόνια!
atk_9019.jpg

Ακάκιεεεεε! Μη ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι MISKO! Ολικής Άλεσης MISKO!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ