Trending Now

Επιχειρηματίας-Μάρθα Βούρτση: Βρέθηκε το μυστικό για άφθονα δάκρυα κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου

Χωρίς τέλος οι λυγμοί στη Σαντορίνη - Ποια είναι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των «Ράμπο της Εφορίας»

Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ελληνικό δαιμόνιο δεν χρειάζεται συστάσεις. Λύσεις υπάρχουν για κάθε πρόβλημα. Αρκεί να το θέλεις.

Και ορισμένοι στη Σαντορίνη, φαίνεται πως θέλουν (και παρα-θέλουν) να βρεθεί μια λύση για τους Ράμπο της Εφορίας που πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους για αποδείξεις και λογιστικά βιβλία στο πλαίσιο ενεργειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Από τη στιγμή, μάλιστα, που αρκετοί ελεγκτές μαθαίνουν και πολεμικές τέχνες, το βάρος έπεσε στο θυμικό. Κλάμα και έχει ο Θεός...

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο naxospress.gr, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες στη Σαντορίνη «λύγισαν» το καλοκαίρι του 2017 κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου. Και να 'σου τα κλάματα και οι δικαιολογίες για τη μη έκδοση αποδείξεων (χαμηλός τζίρος και πάει λέγοντας...).

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, υπεύθυνη είναι η ουσία... κλαψαδίνη, την οποία χρησιμοποίησαν 9 στους 10 επιχειρηματίες του νησιού που δεν άντεξαν και άφησαν πυκνά δάκρυα να κυλήσουν στα μάγουλά τους.

«Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο επιχειρηματίας με αυξημένα επίπεδα κλαψαδίνης βουρκώνει και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων όπως: "Πως τα βλέπεις τα πράγματα εφέτος;" ή "Έχει δουλειά το μαγαζί;" και επηρεασμένος από τις παρενέργειες της ουσίας δίνει απαντήσεις όπως: "Τίποτα φίλε, δεν μπαίνει ο κόσμος στα μαγαζιά, πέρυσι δεν δουλέψαμε" ή "οι κρουαζιέρες μάς έχουν καταστρέψει".

» Ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ουσία φαίνονται να είναι επιχειρηματίες ηλικίας 30-55 ετών οι οποίοι περνούν τους χειμώνες σε εξωτικούς προορισμούς, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για συμπτώματα ακόμα και σε μικρότερους επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα με τους Santoresearchers, αν υποπτεύεστε ότι κάποιο άτομο έχει εκτεθεί σε υπερβολική δόση κλαψαδίνης, θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή μαζί του και να καλείτε άμεσα τον Σύλλογο Φροντίδας Φιλοχρήματων Θήρας (Σ.Φ.Φ.Θ) στο 22860 12124 ώστε να του χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό ενδοφλέβια ένεση euro 25mg.

» Σε περίπτωση που βρεθείτε πολύ κοντά, και η κλάψα δεν σταματά βγάλτε το συντομότερο ένα πεντάευρω και πετάξτε το στο ταμείο του μαγαζιού, ώστε να του αποσπάσετε για λίγο την προσοχή και να μπορέσετε να φύγετε!» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.