Trending Now

Δημοσιογράφος μετανάστευσε στον Καναδά και μιλά για ένα διαφορετικό Δημόσιο

«Είναι καλύτεροι οι άνθρωποι εδώ; Όχι. Είναι όμως καλύτερο το σύστημα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356264-738324.jpg
@laurie.keza/Facebook

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Λώρη Κέζα εδώ και λίγο βρίσκεται στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ, όπου αποφάσισε να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένειά της.

Πρόσφατα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η δημοσιογράφος, με καναδική καταγωγή, είχε αναφερθεί στην ευκολία με την οποία απέκτησε, στη νέα χώρα διαμονής της, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και ΑΦΜ αλλά και στο γεγονός πως το ενοίκιο εκεί έχει ενσωματωμένα και τα έξοδα θέρμανσης.

Σήμερα, με νέα ανάρτησή της στο Facebook, η Λώρη Κέζα αναφέρεται και στην ευκολία με την οποία κάποιος μπορεί να βρει δουλειά στον Καναδά αφού, όπως λέει μεταξύ άλλων, το σύστημα είναι «ένα κουρδισμένο ρολόι» και πρόκειται για ένα σύστημα που «βγάζει από μέσα σου ό,τι καλύτερο μπορείς με τη σειρά σου να προσφέρεις».

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν δυο τρόποι για να βρει κάποιος δουλειά στο Μόντρεαλ, να πάει σε head hunters (ιδιώτες που εισπράττουν κατόπιν ποσοστό από το μισθό) ή να απευθυνθεί στις κρατικές δομές, τον αντίστοιχο ΟΑΕΔ. Έκανα και τα δυο αλλά αξίζει να σας μιλήσω για το καναδικό Δημόσιο».

Δείτε αναλυτικά τι λέει για την εμπειρία της, στη σχετική ανάρτησή της:

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ