Trending Now

3 επικά σάντουιτς για μεγάλες λιγούρες

Ετοιμάσου να σου τρέξουν τα σάλια είτε είσαι καλοφαγάς είτε είσαι της υγιεινής διατροφής

Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έχω βαρεθεί να γυρνάω από τη δουλειά πεινασμένη και να μην ξέρω τι να φάω στο τσακ μπαμ. Όχι, δεν θα κάτσω να φτιάξω παστίτσιο Δευτέρα βράδυ και σίγουρα το delivery δεν μπορεί να είναι καθημερινή λύση. Σου έχω ιδέα. Πανεύκολα και επικά νόστιμα σάντουιτς, που θα σε σώσουν στη στιγμή. 

Υ.Γ. Επειδή δεν σκαμπάζω καθόλου από μαγειρική, κάλεσα τον σεφ και φίλο Νίκο Μαρίνο να με βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Φωτογραφίες & Video: ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ


Για junk καταστάσεις 

Για junk καταστάσεις Τα υλικά

Λευκή μπαγκέτα 

2 φέτες τσένταρ

2 φέτες μπέικον

1 αυγό

1/2 κρεμμύδι

Πράσινη λόλα

Μαρμελάδα σύκο

Μαγιονέζα 

Κέτσαπ 

Η εκτέλεση

Στο τηγάνι μας σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια μέχρι να καραμελώσει. Βγάζουμε το κρεμμύδι και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον (όσο τραγανό εμείς επιθυμούμε). Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο τηγάνι με το ίδιο λάδι τηγανίζουμε και το αυγό μας για να πάρει όλη τη γεύση από το κρεμμύδι και το μπέικον. Έπειτα, στήνουμε το σάντουίτς μας από κάτω προς τα πάνω με την εξής σειρά: μπαγκέτα, 1 κουτάλια μαγιονέζα και 1 κουταλιά κέτσαπ, πράσινη λόλα, μπέικον, τσένταρ, αυγό, τα κρεμμύδια μας, 1-2 κουτάλια μαρμελάδα και κλείνουμε την μπαγκέτα μας. 

Καλή όρεξη!


Μια light απόλαυση

Τα υλικά

Ψωμί Pumpernickel 

Καπνιστός σολομός

Φύλλα κάπαρης ή κάπαρη ψιλοκομμένη

Φλοίδες αγγουριού

Ξύσμα λεμονιού

Για τη Sour cream

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

1 κουταλιά του γλυκού τυρί κρέμα

Ξύδι

Λεμόνι

Άνηθος

Η εκτέλεση

Για τη sour cream, βάζουμε σε ένα μπολάκι ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουτάλια του γλυκού τυρί κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι, λίγο λεμόνι και μια φουντίτσα άνηθο και ανακατεύουμε. Έπειτα, προχωράμε στο στήσιμο του σάντουιτς με την εξής σειρά: 1 φέτα ψωμί Pumpernickel αλειμμένη με sour cream και πασπαλισμένη με ξύσμα λεμονιού, όσες φέτες καπνιστού σολομού θέλουμε, φύλλα κάπαρης, αγγούρι κομμένο με peeler (για να μη σου φεύγει δεξιά κι αριστερά), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω στο αγγούρι μας και κλείνουμε το σάντουιτς με άλλη μια φέτα Pumpernickel. 

Από αυτό μπορείς να φας και δύο! 


Το girly σάντουιτς

Τα υλικά

Κυπριακή πίτα

Στήθος κοτόπουλο

Γαλλικό τυρί Brie

Πράσινη λόλα

Ντομάτα

Μουστάρδα Dijonnaise

Η εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και έπειτα το ψήνουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κοτόπουλό μας, το κόβουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι στο κέντρο του και τσεκάρουμε το χρώμα του. Έπειτα στήνουμε το σάντουιτς με την εξής σειρά: κυπριακή πίτα κομμένη σαν φωλιά και αλειμμένη στο εσωτερικό της με μουστάρδα Dijonnaise, ντομάτα, κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες, πράσινη λόλα και τυρί Brie. 

Ε, ρε τι έχει να γίνει!

Ευχαριστώ πολύ-πολύ τον σεφ και φίλο Νίκο Μαρίνο, που σύντομα θα τον δείτε στην κουζίνα ενός ολοκαίνουργιου pizza bar στο κέντρο της Αθήνας και θα έχετε τη χαρά να φάτε κι εσείς από τα χεράκια του.