Trending Now

Έτσι είναι όταν ηλικιωμένες κυρίες «σερφάρουν» για πρώτη φορά (video)

Κάλλιο αργά παρά ποτέ δε λένε;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ δε λένε; Hλικιωμένες κυρίες είναι εδώ για να μας αποδείξουν στην πράξη το λαϊκό ρητό.

Ζουν στο μικρό χωριό Yenibelkavak στη δυτική Τουρκία και μία φορά την εβδομάδα συναντιούνται προκειμένου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν υπολογιστή και να σερφάρουν στο ίντερνετ.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε όταν μία νεαρή εθελόντρια έφτασε στο συγκεκριμένο χωριό. Η Gamze Tutan όπως είναι το όνομά της βοηθά τις γυναίκες να μάθουν βασικά πράγματα για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο αλλά και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως του Facebook.

Πώς άρχισε όμως η εκμάθηση των γυναικών; Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε το γεγονός πως οι ίδιες φοβούνταν για τους κινδύνους που επιφυλάσσει το διαδίκτυο στα παιδιά τους και δεν γνώριζαν πώς θα αντιμετωπίσουν τέτοιες τυχόν «απειλές».

Έτσι, η εθελόντρια προσφέρθηκε να τους διδάξει πώς να χρησιμοποιούν και να αξιοποιούν το διαδίκτυο.

Οι ίδιες αρχικά δήλωναν πως είναι πολύ μεγάλες για να μάθουν κάτι τέτοιο και αμφέβαλλαν για το αν θα έχει αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο τελικά η Gamze τις έπεισε να κάνουν το μεγάλο «ψηφιακό βήμα».

Μάλιστα οι κυρίες φαίνεται να απολαμβάνουν τη νέα τους απασχόληση και λένε πως με ένα κλικ μπορούν πλέον να βρουν τα πάντα.